MUNJE UZROKOVALE PROBLEME

FOTO Kanaderi stigli u pomoć vatrogascima u Žrnovnici, gasitelji cijelu noć na terenu: 'Svaka im čast!'

Žrnovnica: Kanaderi pristigli u pomoć gasiteljima koji su noć probdjeli na požarištu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/9
Autori: vecernji.hr, Hina
27.08.2024.
u 09:37

Nevrijeme praćeno jakom kišom, tučom i grmljavinom dijelove Dalmacije pogodilo je u ponedjeljak navečer iza 22 sata

U tijeku je gašenje požara na brdu Markovača, istočno od Žrnovnice, koji je buknuo noćas nakon udara groma, dok je požar na brdu Perun između Žrnovnice i Podstrana jutros proglašen ugašenim, izvijestili  su utorak iz županijskog vatrogasnog središta Split. Grmljavinsko nevrijeme s udarima  munja uzrokovali su protekle noći požar na više lokacija na splitskom području te je zahvaćena trava, nisko raslinje i šuma

Požar na brdu Markovača dojavljen je sinoć oko 22,40 sati, a jutros ga gase 102 vatrogasca, dva kanadera i 30 vozila, rekli  su Hini u vatrogasnom središtu. Požar koji je izbio na nepristupačnom terenu pod kontrolom je vatrogasaca te nema ugroze za naseljena mjesta. Noć na požarištu s vatrogascima proveo je Mario Lolić, predsjednik Mjesnog odbora Žrnovnice. Zahvalio se svim srcem gasiteljima, posebice lokalnom DVD-u.

- Svaka im čast! Najgore je bilo na Barbarića prilazu gdje su nadljudskim naporima spašavali kuće i gasili požar na tom potezu što je najbitnije. Vjerujem da će kanaderi uspjeti odraditi dalje u brdu, da neće biti daljnjih problema zbog vjetra - kazao je za Dalmatinski portal Lolić.

VEZANI ČLANCI

Vatreni plamen ne ugrožava kuće niti stambene objekte, rekli su Hini u vatrogasnom središtu. Zbog požara na županijskoj cesti Žrnovnica-Tugare (ŽC6142) promet je prekinut. Obilazak je Jadranskom magistralom (DC8) Omiš-Stobreč, i obrnuto, javio je Hrvatski autoklub.

Zabilježena su i dva požara uslijed udara groma na području Peruna, Gornja Podstrana koja su lokalizirana 20-ak minuta iza ponoći. Na intervenciji gašenja požara angažirano je 46 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Split, JVP Podstrana, te lokalni DVD -ovi. Na sanaciji i osiguranju požarišta angažirani su vatrogasci iz JVP i DVD Podstrana.

Uslijed udara groma zabilježen je i požar otvorenog prostora i na Križnjaku, Plano koji je lokaliziran u 3:40 sati. Požarom je zahvaćeno raslinje na trenutno procijenjenoj površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara ukupno su bila angažirana 43 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila iz IVP Split, JVP Trogir, i DVD-a Kaštela, Mladost, Slatine, Okruk i Trogir. Požar otvorenog prostora uslijed udara groma na području Trogira (Labin), Vilajica u čijem je gašenju sudjelovalo 19 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz IVP Split, JVP Trogir i DVD Trogir ugašen je u 3:40 sati.

Žrnovnica: Kanaderi pristigli u pomoć gasiteljima koji su noć probdjeli na požarištu
1/9
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Jopa
Jopa
11:02 27.08.2024.

Gromovi ne udaraju u Istri, Kvarneru, Lici, Slavoniji ... samo u Dalmaciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije