VERNE OBJAVIO

FOTO Kreće izgradnja velike tvornice robotaksija u Lučkom: Pogledajte kako bi trebala izgledati

Foto: Verne
1/2
10.07.2024.
u 10:18

Pripreme za izgradnju već su počele, navodi se u priopćenju, a početak građevinskih radova očekuje se krajem ovog ljeta

Verne, tvrtka Mate Rimca koja želi do 2026. u Zagrebu ponuditi uslugu robotaksija, započinje s izgradnjom tvornice za velikoserijsku proizvodnju autonomnih električnih vozila, objavljeno je iz tvrtke ove srijede, a tvornicu će graditi belgijska kompanija VGP. Sama tvornica izgradit će se u sklopu VGP Parka na Lučkom, i to na području od čak 28.500 metara kvadratnih, a sva vozila koja Verne proizvede odavde će se izvoziti diljem svijeta. 

- Pronašli smo idealnu lokaciju i pravog partnera za izgradnju našega prvog proizvodnog pogna autonomnih vozila u Zagrebu. Ovdje će se proizvoditi sva Verne vozila. Vozila za sva tržišta bit će proizvedena u Hrvatskoj, čime naša zemlja dobiva ključnu ulogu u modernoj automobilskoj industriji. Na samom početku će se proizvoditi nekoliko stotina vozila, a nakon toga tvornica će biti u mogućnosti proizvesti i do 10 tisuća vozila godišnje. Volumen proizvodnje povećavat će se kroz vrijeme, prateći dinamiku projekta. Izgradnja ovog proizvodnog pogona za velikoserijsku proizvodnju predstavlja ključan korak za naš projekt, kao i cijelu zemlju. Stvorit ćemo brojna kvalitetna radna mjesta te tako privući i zadržati radnu snagu u Hrvatskoj - ističe Marko Pejković, CEO Vernea.
U tvornici će se koristiti napredna tehnologija za proizvodnju, sklapanje i testiranje Verne autonomnih vozila. Njezina realizacija Hrvatskoj će donijeti brojne koristi te čini značajan napredak prema digitalnim i zelenim tehnologijama.

Foto: Verne

- Velika nam je čast pridonijeti ovom revolucionarnom projektu izgradnjom novih postrojenja za razvoj i proizvodnju u sklopu našeg VGP Parka Zagreb. Razvoj tog tehnološki naprednog pogona odražava našu predanost inovacijama, održivosti i reindustrijalizaciji Europe. Pomoću našeg stručnog tehničkog iskustva, radujemo se što ćemo pridonijeti realizaciji visokokvalitetne tvornice za Verne, čime se otvaramo prema pametnoj i održivoj mobilnosti - dodao je Jan Van Geet, izvršni direktor VGP-a. 

Pripreme za izgradnju već su počele, navodi se u priopćenju, a početak građevinskih radova očekuje se krajem ovog ljeta. Tvornica će se dovršiti i opremiti tijekom 2025. godine dok će s radom krenuti početkom 2026.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Ovako izgleda "Verne", autonomno taksi vozilo iz Rimčeve tvornice

1/9

Komentara 17

TR
Trgovac
10:27 10.07.2024.

Gradis tvornicu a nemas proizvod. Odlicno

AN
antonelić
11:00 10.07.2024.

Jedno od najljepših potjomkinovih sela koje sam do sada vidio ... nešto slično kao brod algoma koga su triput krstili i porinuli a on se nakon 7 godina još brčka ispred 3 maja . Bujrum plenx !!!

NO
Nordik
10:34 10.07.2024.

Prvo kravica o onda štalica! Pitaj vola i Butkovića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije