'ovo je horor'

Galerija katastrofe kod Šibenika: Ljude spašavaju brodovima, pogledajte evakuaciju kakva se ne pamti

Foto: Valerio Baranović
1/35
13.07.2022.
u 18:32

Šibenski fotograf Valerio Baranović zabilježio je kadrove za koje kaže kako nikada ranije nije vidio.

Stanje u Šibensko-kninskoj županiji je vrlo teško. Požar koji bukti već satima ugrožava objekte, a kako doznajemo već je izgorjelo nekoliko objekata i automobila. 

Kako javlja Hrvatski autoklub zbog požara su zatvorene u županijske ceste Vodice-Gaćelezi (ŽC6086) i Šibenski most-Zaton-Raslina (ŽC6088). 

Foto: Valerio Baranović

Među stanovnicima i brojnim turistima proširila se panika i nastale su gužve jer se velik broj ljudi pokušava evakuirati.

Foto: Valerio Baranović

Budući da su ceste zatvorene ili zakrčene vozilima započela je evakuacija iz najugroženijeg Zatona, mjesta na ušću Krke u Jadransko more. Evakuacija se provodi morskim putem kako doznajemo s terena mještane iz Zatona i Rasline prevozi se gumenjacima prema Bilicama. 

Foto: Valerio Baranović

Šibenski fotograf Valerio Baranović zabilježio je kadrove za koje kaže kako nikada ranije nije vidio. 'Ovo je horor' napisao je kratko Baranović.

Prizore užasa pogledajte u velikoj fotogaleriji.

1/35

U međuvremenu portal Šibenik IN javlja kako se sastaje Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije te da je moguć i dolazak premijera Andreja Plenkovića. Dodajmo kako se sa stihijom bori više od 100 vatrogasaca, sa preko 40 vozila i dva kanadera, a u pripravnosti je još vatrogasaca iz okolnih županija.

dari

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije