preklinjala za svoj život

FOTO/VIDEO Među spašenim taocima je i djevojka čija je snimka obišla svijet

A screengrab from a social media video published on October 7, 2023 shows Noa Argamani as she is taken hostage by Palestinian militants
Foto: VIDEO OBTAINED BY REUTERS/REUTER
1/9
08.06.2024.
u 17:33

Dirljive fotografije i snimke zabilježile su trenutak kada je nakon više mjeseci zarobljeništva Noa prvi put vidjela svog oca i bacila mu se u zagrljaj

Izraelska vojska noćas je provela specijalnu operaciju kojom su iz zarobljeništva Hamasa spašene četiri osobe. Među njima je i jedno lice koje se često viđalo na plakatima - Noa Argamani. Video 25-godišnjakinje koja moli za život proširio se internetom, kao i nastojanja njenih roditelja da je pronađu, naročito nakon što je njenoj majci dijagnosticiran rak.

Noa je postala simbol napada 7. listopada kada je na društvenim mrežama podijeljen video na kojemu se vidi da je Hamasovi borci odvoze u nepoznato na motoru. Netko je snimio djevojku kako viče "Molim vas, nemojte me ubiti" prije nego nestaje iz kadra. Njeni roditelji nisu izgubili nadu da će je pronaći, a u tome su im pomogli promotivni videi koje je Hamas objavio u siječnju, a na kojima su prepoznali svoju Nou, piše CNN.

Noinoj majci Liori u međuvremenu je dijagnosticiran rak mozga u naprednom stadiju zbog čega je apelirala na američkog predsjednika Joe Bidena da pronađe njenu kćer dok je još živa da je vidi. "Ne znam koliko dugo imam, želim šansu da vidim svoju Nou" poručila je u videu koji je dotaknuo srca ljudi diljem svijeta.

Dirljive fotografije i snimke zabilježile su trenutak kada je nakon više mjeseci zarobljeništva Noa prvi put vidjela svog oca i zagrlila ga. Razgovarala je telefonom i s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom koji joj je kazao kako nisu od nje odustali "ni na trenutak". Noa mu je odgovorila da je jako uzbuđena što ponovno čuje hebrejski jezik. Nakon toga, rekla je, samo je htjela vidjeti svoju majku.

VIDEO Taoci ujedinjeni s obiteljima

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije