MNOGI I DANAS PUTUJU

FOTO Provjerite stanje na cestama: Smanjuju se kolone, u tunelu Bisko dogodila se nesreća

Zagreb: Na naplatnoj postaji Lučko u smjeru mora kolona duga oko deset kilometra
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/27
11.08.2024.
u 20:43

Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, na naplatnim postajama Lučko u smjeru Zagreba stvorila se kolona duga oko 3 kilometra, dok je na naplati Demerje kolona duga približno 1 kilometar

Povećan priljev vozila na autocestama i magistralama diljem zemlje uzrokuje zastoje i kolone, što je očekivano u ovom razdoblju godine kada brojni turisti putuju prema obali i natrag prema unutrašnjosti. Na ključnim prometnicama, poput autoceste A1 i Jadranske magistrale, vozači se suočavaju s povremenim zastojima, a prometne nesreće dodatno usporavaju protok vozila, piše Hrvatski autoklub (HAK).

Stanje u prometu:

20:36 - Vozi se bez poteškoća i zastoja, a na naplatama Demerje i Lučko trenutno nema kolona, javljaju iz HAK-a.


17:44 -  Na naplatnim postajama, kolona u smjeru Zagreba na Lučkom duga je oko 2 km, dok na naplatnoj postaji Demerje iznosi oko 1 km. Također, vozilo u kvaru stvara poteškoće u tunelu Brinje u smjeru Dubrovnika, gdje se promet odvija po dva traka uz ograničenje brzine od 80 km/h. Dodatno, na 357. kilometru između čvorova Prgomet i Vučevica u smjeru Dubrovnika  prometna nesreća i dalje otežava promet koji se odvija jednim trakom, a kolona se proteže oko 2 km. Na Jadranskoj magistrali (DC8), zbog teretnog vozila u kvaru u mjestu Rogoznica, promet se još uvijek odvija jednim trakom.


16:20 - Na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, na naplatnim postajama Lučko u smjeru Zagreba stvorila se kolona duga oko 3 kilometra, dok je na naplati Demerje kolona duga približno 1 kilometar. Zbog povećanog priljeva vozila između čvora Žuta Lokva i tunela Sveti Rok, mogući su kratkotrajni zastoji i stvaranje kolona u zoni odmorišta i naplatnih postaja u oba smjera. Također, zbog prometne nesreće između odmorišta Radošić i čvora Vučevica u smjeru juga, promet se odvija uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog povećanog priljeva vozila, promet je zabranjen za teretna vozila i autobuse između čvorova Krapina i Đurmanec u oba smjera. Na Jadranskoj magistrali (DC8), zbog teretnog vozila u kvaru u mjestu Rogoznica, promet se odvija otežano, jednim prometnim trakom.

POVEZANI ČLANCI:


15:00 - Nakon velikih gužvi i kilometarskih kolona, koje su bile prisutne na cestama diljem zemlje od jutra, situacija se počela poboljšavati. Prema posljednjim informacijama Hrvatskog autokluba (HAK), na naplati Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko 4 kilometra, a na naplati Demerje oko 2 kilometra. 

Zbog povećanog priljeva vozila između čvora Žuta Lokva i tunela Sveti Rok, na A1 Zagreb-Ploče-Karamatići, mogući su kratkotrajni zastoji i stvaranje kolona u zoni odmorišta i naplatnih postaja u oba smjera. Također, zbog prometne nesreće u tunelu Bisko u smjeru juga vozi se jednim prometnim trakom uz ograničenje brzine 60 km/h. 

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj, zbog povećanog priljeva vozila zabranjen je promet za teretna vozila i autobuse između čvorova Krapina i Đurmanec u oba smjera. Pojačan je promet u oba smjera na Krčkom mostu. U smjeru kopna kolona je od Omišlja, a u smjeru otoka duga je oko 4 kilometra. Na Jadranskoj magistrali (DC8), zbog teretnog vozila u kvaru u mjestu Rogoznica vozi se jednim prometnim trakom, otežano.

GALERIJA Kolona na naplatnoj postaji Lučko u smjeru mora
Zagreb: Na naplatnoj postaji Lučko u smjeru mora kolona duga oko deset kilometra
1/27
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije