Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČAN DOGAĐAJ

FOTO Neidentificirani objekt iz svemira probio krov kuće u Floridi, NASA ga uzela na analizu

Foto: NASA/REUTERS
1/4
04.04.2024.
u 09:58

NASA istražuje predmet koji je nedavno pao na kuću na Floridi. Predmet je probio krov kuće Alejandroa Otera iz Naplesa, zamalo ozlijedivši njegovog sina.

NASA je u utorak objavila da istražuje predmet koji nedavno pao s neba na kuću na Floridi, vjerojatno krhotinu odbačenog dijela s Međunarodne svemirske postaje (ISS). Alejandro Otero iz Naplesa je putem X-a objavio kako je neidentificirani predmet 8. ožujka probio krov njegove kuće i prošao kroz 2 kata te zamalo ozlijedio njegovog sina.

Prema Oterovim tvrdnjama, njegovu kuću je pogodio dio teretnog spremnika koji je sadržavao stare baterije. Naime, taj dio je NASA izbacila s ISS-a 2021. godine. Prema agenciji, spremnik je trebao bezopasno izgorjeti prilikom ulaska u Zemljinu atmosferu 8. ožujka. Na snimci s Oterove nadzorne kamere čuje se kako neki objekt probija krov u 14:34 po lokalnom vremenu, što odgovara 19:34 UTC. 

"Dakle, to je 19:34 UTC, što je u skladu s procjenom Svemirskih snaga o ulasku u atmosferu iznad Zaljeva – 19:29 UTC. Mislim da ste možda u pravu i da se radi o spremniku baterije EP-9", komentirao je astrofizičar Jonathan McDowel na Oterovoj objavi. Nedugo nakon, oglasila se i NASA. 

POVEZANI ČLANCI:

"U dogovoru s vlasnikom kuće smo prikupili spomenuti objekt. Analizirat ćemo ga u NASA-inom svemirskom centru Kennedy na Floridi što je prije moguće kako bi se utvrdilo njegovo podrijetlo. Dodatne informacije će biti dostupne nakon analize", izjavili su za AFP. Naime, baterije su bile u vlasništvu NASA-e, ali su se nalazile u spremniku koji je lansirala japanska svemirska agencija, objavili su na portalu Ars Tehnico.

Ovako nešto se nije dogodilo prvi put. Prije dvije godine je dio kapsule SpaceX pao na farmu ovaca u Australiji, a prva američka svemirska postaja, Skylab, pala je na zapadni dio Australije.

VIDEO Operacijski zahvat pomoću robota asistenta HUGO u KBC Split

Komentara 1

RA
radijatori
12:13 04.04.2024.

Bit će, Breaking!!! Poruka Svemiraca: "Mi vas pratimo i čuvamo. Borite se protiv klimatskih promjena pa smanjite izdisanje CO2. Omogućite LGBT prava i čuvajte nam Ukrajinu."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije