OLUJNI OBLACI

FOTO Neviđeno nevrijeme pogodilo BiH: U Doboju pala tuča veličine teniske loptice

Foto: BHMETEO/Facebook/DHMZ
1/6
22.06.2024.
u 23:17

Iako su olujni oblaci iz BiH u večernjim satima krenuli i prema Hrvatskoj, do nevremena kakvo je zabilježeno u Doboju nije došlo

Jače nevrijeme pogodilo je ove subote Bosnu i Hercegovinu, nakon visokih temperatura koje su vladale prošlih dana. Tuča nevjerojatne veličine pala je u Doboju, a građani su na BHMeteo.ba slali fotografije koje to i pokazuju.

Krupan led, na mjestima veličine skoro i dlana, pala je na istoku grada. Kako se doznaje, prvo je led počeo padati oko 16.50 sati, a potom je uslijedila i jaka kiša. Zasad nema informacija o šteti ili ozlijeđenim osobama, ali se ona očekuje s obzirom na veličinu leda koja je pala. 

1/6

- Nikada u životu nisam vidjela ovakvu vrstu leda, ne ponovilo se - pisali su građani na društvenim mrežama. Neki su pitali i hoće li doći u druge krajeve, što je moguće u idućim satima. Upravo takvi oblaci, pokazuju radarske snimke, stigli su i na istok Hrvatske u večernjim satima, no unatoč najavama DHMZ-a, nevremena nije bilo. 

''U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu promjenljivo oblačno i nestabilno. Mjestimice će padati kiša, lokalno i u obliku pljuskova praćenih grmljavinom, moguće i izraženijih, osobito poslijepodne i navečer na istoku. U Dalmaciji uglavnom suho i sunčano. Povremeno će puhati umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, na Jadranu sjeverozapadnjak i bura, prema večeri podno Velebita i jaka. Najniža temperatura od 17 do 20, u Gorskoj Hrvatskoj niža, a na Jadranu između 21 i 26. Najviša dnevna većinom od 24 do 29, na Jadranu između 29 i 34 °C'', najavio je ranije u prognozi DHMZ.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 11

US
usora1
20:54 22.06.2024.

Nekada su nasi stari kad bi se spremalo nevrijeme zvonili crkvenim zvonima i sve bi nas zaobislo. usput receno ovdje je i naslov pogresan. nije Doboj nego je tuca pogodila vise opcinu Usoru negoli grad Doboj. u Doboju nije bilo tuce samo malo jaca Kisa.

MO
Moslavina
08:10 23.06.2024.

Tuča uopće nije bila u Doboju, već na području opcna Tešanj i Usora. Toliko o naslovu.

Avatar CUBE
CUBE
23:40 22.06.2024.

Doživeh i to, olujno nevreme krenulo iz BiH prema Hrvatskoj ma šta Dodik govorio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije