STROGO ČUVANI DVORAC

FOTO Ovo je Putinovo tajno skrovište: Palača je štićenija od nekih gradova, a navodno u luksuzu uživa s ljubavnicom

Vladimir Putin
Reuters/Screenshot
17.08.2024.
u 14:50

Još je ranije, krajem srpnja ove godine, Newsweek pisao da su satelitske slike potvrdile prisutnost najmanje sedam sustava protuzračne obrane raspoređenih oko strogo čuvanog kompleksa u Valdaju. Protuzračnu obranu je potvrdio i Institut za proučavanje rata (ISW)

Alina Kabajeva, bivša olimpijska prvakinja i navodna ljubavnica ruskog predsjednika Vladimira Putina, živi u luksuznom dvorcu u Valdaju sjeverno od Moskve, koji je Putin pretvorio u pravu utvrdu, pišu strani mediji. Naime, zbog ukrajinskih napada na ruski teritorij Putin je navodno pojačao sigurnosne mjere oko ove rezidencije, uključujući postavljanje protuzračnih obrambenih sustava.

Još je ranije, krajem srpnja ove godine, Newsweek pisao da su satelitske slike potvrdile prisutnost najmanje sedam sustava protuzračne obrane raspoređenih oko strogo čuvanog kompleksa u Valdaju. Protuzračnu obranu je potvrdio i Institut za proučavanje rata (ISW). Postavljeni su sustavi Pantsir, sustavi protuzračne obrane kratkog do srednjeg dometa, koji se obično koriste za uništavanje zrakoplova, helikoptera, projektila ili manjih nadolazećih prijetnji poput dronova. Poznati po svom NATO nadimku, SA-22 Greyhound, ti sustavi mogu presresti ciljeve udaljene između 20 i 40 kilometara.

Daljnji izvještaji Nexte, istočnoeuropskog medija, identificirali su još najmanje šest sustava uz jedanaest mobilnih raketnih sustava zemlja-zrak S-300/400 i nekoliko radarskih stanica dugog dometa raspoređenih oko rezidencije Valdaj. Vojni analitičari ne isključuju da bi se među gustom šumom moglo skrivati ​​još više sustava. Satelitske slike, snimljene 6. svibnja, također ukazuju na prisutnost druge neidentificirane vojne tehnologije u blizini predsjedničke palače. Inače, Valdaj je navodno tek jedno od nekoliko Putinovih skloništa. Ostale značajne rezidencije uključuju Bocharov Ruchey u Sočiju i razne službene zgrade u Moskvi, piše Newsweek.

U palači u Valdaju navodno živi i Alina Kabajeva, bivša ritmička gimnastičarka i olimpijska prvakinja, poznata kao Putinova partnerica. Iako nikada nije službeno potvrdila vezu s predsjednikom, nagađa se da su u braku već 15 godina, nakon što se Putin službeno razveo 2014. godine. Kabajeva je nakon karijere u sportu postala političarka i medijska mogulkinja. Nedavne informacije sugeriraju da par ima dvoje djece, a navodno su i njihova djeca viđena u kompleksu dvorca, iako to nikada nije službeno potvrđeno.

VEZANI ČLANCI:

Imanje na jezeru Valdaj, oko 400 kilometara sjeverozapadno od Moskve, izgrađeno je u strogoj tajnosti i velikom luksuzu. Putin je, prema pisanju nezavisnih ruskih medija, kupio imanje u vrijednosti od 120 milijuna dolara preko fonda na Cipru. Na skoro 13.000 kvadratnih metara, vila je u potpunosti izgrađena od drveta u stilu ruske dače. Gradnju je izvela tvrtka u vlasništvu Jurija Кovalčuka, ruskog biznismena poznatog i kao "Putinov bankar".

FOTO Novi most u Hercegovini izgleda nestvarno: Pogledajte što se dogodi kad njime prođe 12 kamiona s punim teretom

Vladimir Putin
1/16

Komentara 20

GU
Gusar93
11:20 17.08.2024.

Apsolutno je jasno zašto se ruska vojska nije željela boriti protiv hrabre i pravedne vojske Ukrajine za svog diktatora teškog preko dvije milijarde dolara...ne bezvrijednih rublji već dolara.

NI
Ninica
14:58 17.08.2024.

Koji neukus.

MO
MOSAD
10:21 17.08.2024.

Svi se nadamo da među tolikim ruskim generalima ima bar par njih koji su časni i prije svega hrabri ljudi.Ili su svi manje više ko naš general Rojs...tlerovi časnici kad su vidjeli kud to sve vodi pokusali su likvidirati "itlera.U Majčici tako nesto nikome ne pada na pamet.Ipak nada postoji....Ako Bog da nece biti jos dugo..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije