STRAŠNI PRIZORI

FOTO Tisuće vatrogasaca daju sve od sebe: Požar u Kaliforniji guta sve pred sobom, udvostručio se u samo 24 sata

Foto: Reuters/Pixsell
1/13
28.07.2024.
u 10:49

Vatra je uništila 134 objekta, rekle su vlasti. Nalozi za evakuaciju i upozorenja izdani su za više zajednica u nekoliko okruga, uključujući upozorenje za Paradise, grad koji je opustošen požarom u kampu 2018., najsmrtonosnijim u povijesti države

Tisuće vatrogasaca bori se sa šumskim požarom koji se brzo širi u sjevernoj Kaliforniji nakon što se više nego udvostručio u 24 sata i postao u subotu trenutno najveći u SAD-u. U požaru je do subote navečer spaljeno više od 141.640 hektara površine, 144 km sjeverno od glavnoga grada Sacramenta, prema kalifornijskom Odjelu za šumarstvo i zaštitu od požara. Očekuju se niže temperature i vlažniji zrak u regiji, što bi moglo pomoći naporima da se uspori širenje požara, koji je u subotu navečer 10 posto stavljen pod kontrolu. 

Vatra je uništila 134 objekta, rekle su vlasti. Nalozi za evakuaciju i upozorenja izdani su za više zajednica u nekoliko okruga, uključujući upozorenje za Paradise, grad koji je opustošen požarom u kampu 2018., najsmrtonosnijim u povijesti države.

Američki predsjednik Joe Biden obaviješten je o požaru i uputio je svoj tim da učini sve što je moguće kako bi podržao napore u borbi protiv njega, rekao je dužnosnik Bijele kuće. Muškarac je uhićen u četvrtak zbog sumnje da je izazvao požar u parku gurajući zapaljeni automobil u kanjon u srijedu poslijepodne.

To je najveći među desecima aktivnih požara diljem zemlje koji su spalili više od 2 milijuna hektara, prema Nacionalnom međuagencijskom centru za požare. U Oregonu je gorjelo nekoliko požara, uključujući požar Durkee, koji je spalio više od 100.000 hektara u istočnom dijelu države, rekle su vlasti. Vatrogasac je poginuo u blizini Falls Firea u jugoistočnom Oregonu, objavila je u petak Američka šumarska služba.

FOTOGALERIJA Hrvatsko selo duhova kojeg legenda veže uz jednog najpoznatijeg engleskog kralja

1/20
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije