AURORA BOREALIS

FOTO Pogledajte spektakularne prizore iznad Hrvatske: Rijetki fenomen iznad Lijepe naše

Foto: Borna Filić
1/13
10.10.2024.
u 22:29

Svoje fotografije i videozapise ovakvih nevjerojatnih prizora možete nam poslati na email adresu dojavi@vecernji.net.

Danas je iznad Dalmacije bio nevjerojatan prizor koji je očarao sve one dovoljno strpljive da ga dožive. Naime, kako je ranije najavljeno, radi se o spektakularnoj aurori borealis koju je izazvala nadolazeća solarna oluja kategorije G4. Ova oluja spada u rijetke i snažne događaje, a prema predviđanjima, mogla bi biti jednako impresivna, ako ne i jača od one koju smo imali prilike vidjeti u svibnju.

>>> FOTO Polarna svjetlost iznad Hrvatske

1/13

"Fotkano je iz Labina, oko 21 sat. Golim okom teže vidljivo, ali kroz mobitel itekako. S fotoaparatom ljudi također mogu uloviti ovaj prekrasan prizor," podijelio je s nama hrvatski fotograf Borna Filić. 

Dolazak izbačaja sa Sunca predviđen je za danas, a prema prognozi, jedine šanse za vedro nebo pruža Dalmacija, no naše slike stižu i iz Istre. Na Facebook stranici Astrobobo navode: "Definitivno se isplati dežurati ako treba i cijelu noć." Iako su ovakve solarne oluje rijetke, efekti koje stvaraju, poput aurore, često su rezervirani za stanovnike viših geografskih širina.  

Svoje fotografije i videozapise ovakvih nevjerojatnih prizora možete nam poslati na email adresu dojavi@vecernji.net. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije