TUŽNI PRIZORI IZ SOLINA

FOTO 'Rijeke ljudi' na posljednjem ispraćaju 38-godišnjeg Marka: Stotine se oprostile od stradalog kormilara

Solin: Posljedni ispraćaj pomorca Marka Topića stradalog u nesreći Jadrolinijinog trajekta
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/23
16.08.2024.
u 20:37

Pet dana prošlo je od tragedije u Malom Lošinju u kojoj su poginuli tri pomorca, dok je četvrti teško ozlijeđen. U petak su se stotine ljudi oprostile od 38-godišnjeg kormilara Marka Topića.

U srijedu je u Solinu pokopan Marko Topić (38), Jadrolinijin kormilar koji je stradao u padu rampe trajekta Lastovo u Malom Lošinju. Sprovod je održan na Novom groblju u Solinu u 19 sati. Tim su se povodom, inače, oglasile i trube Jadrolinijih brodova.

Druga dva poginula mornara, 58-godišnji vođa stroja Boško Kostović te 54-godišnji korminar Denis Šarić iz Zadra, bit će pokopani sutra tijekom dana. Sprovod Šarića održat će se u subotu na mjesnom groblju Zemunik Donji u 18 sati, dok će Boško Kostović biti pokopan u Vinišću u 17 sati. 

Podsjetimo, pet dana prošlo je od tragedije u Malom Lošinju u kojoj su poginuli tri pomorca, dok je četvrti teško ozlijeđen. Nakon što je na njih u nedjelju pala rampa za ulazak vozila na trajekt Lastovo, život su izgubili vođa stroja Boško Kostović iz Vinišća te kormilari Marko Topić iz Solina i Denis Šarić  iz Zadra. 

Agencija za istraživanje nesreća u danima nakon tragedije kratko je objasnila što se dogodilo prošle nedjelje u 15:40 na trajektu Jadrolinije, kada su poginula tri pomorca. Ravnateljica Alana Vukić potvrdila je da će Agencija do kraja godine obaviti cijelu istragu i utvrditi što se točno dogodilo. S obzirom na to da su i Sindikati izlazili u javnost, navodeći probleme s kojima se susreću, pemijer Andrej Plenković oglasio se o tragediji tek jučer, pa poručio kako u ovom slučaju ''neće popuštati medijskim pritiscima''.

VEZANI ČLANCI:

"Ovo se koristi za činjenje štete Vladi, ali navikli smo na to, ovo nam je treći mandat. Nema ni teoretske šanse da podlegnemo vanjskom pritisku dok istraga ne utvrdi što se dogodilo. Ovo je stvar naše komunikacije, nema potrebe da predsjednik Vlade komentira sve. Ministar je dao izjave, Sopta je dao izjave. Sve što se napravilo, napravilo se kako treba", poručio je Plenković odgovarajući na pitanje zašto je tragediju komentirao tek peti dan nakon nesreće na trajektu.

Solin: Posljedni ispraćaj pomorca Marka Topića stradalog u nesreći Jadrolinijinog trajekta
1/23

Komentara 9

NK
Najam krova
20:48 16.08.2024.

Plenković je bahata sirovina!

Avatar Make my day
Make my day
21:36 16.08.2024.

A kad se aviončić srušio kod Lučkog u šumu odmah je dojurio sa 5-6 ministara.

Avatar Zgubider..
Zgubider..
21:12 16.08.2024.

"...pemijer Andrej Plenković oglasio se o tragediji tek jučer, pa poručio kako u ovom slučaju ''neće popuštati medijskim pritiscima''..."___Gledam ove slike i grlo mi se steže, a ignorantu je ovo medijski pritisak…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije