Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spremaju ih za upotrebu?

FOTO/VIDEO Rusi vježbaju kamuflažu lansera nuklearnih projektila, objavljena snimka koja zabrinjava

Russia carries out drills involving mobile nuclear missile launchers
Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY/REUTERS
1/5
Autori: Danijel Prerad, Hina
05.07.2024.
u 11:50

Objavili su videosnimku koja prikazuje pokretni lanser kako manevrira duž šumskih cesta i zauzima položaj prije nego što ga vojnici prekriju maskirnom mrežom

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u petak da provodi vojne vježbe koje uključuju mobilne lansere nuklearnih projektila Jars, manje od mjesec dana nakon održavanja taktičkih vježbi raspoređivanja nuklearnog oružja zajedno sa saveznicom Bjelorusijom.

Ministarstvo je priopćilo da će upravljački timovi lansera projektila Jars u najmanje dvije regije prijeći više od 100 kilometara i vježbati kamuflažu i raspoređivanje.

Objavili su videosnimku koja prikazuje pokretni lanser kako manevrira duž šumskih cesta i zauzima položaj. Kada dođe na zadanu poziciju, vojnicima je cilj prekriti ga maskirnom mrežom. "Slične vježbe održat će i druge raketne jedinice u bliskoj budućnosti", kažu iz ministarstva.

U lipnju je Rusija provela vježbe taktičkog nuklearnog oružja s Bjelorusijom nakon „prijetnji zapadnih sila“ kako kažu ruski izvori. Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je tada da Moskva nema potrebu koristiti se nuklearnim oružjem kako bi osigurala pobjedu u Ukrajini, ali i kako ne isključuje promjene nuklearne doktrine te zemlje.

VIDEO Ruske vojne vježbe s nuklearnim lanserom

Komentara 17

NI
niko63
12:31 05.07.2024.

Čudno kako nikoga ne smeta kad amerikanci dovlače svoj nuklearni arsenal u zemlje oko Rusije ali eto Rusi prijete kad vježbaju na svome teritoriju. Pa zato imaju nuklearno oružje da im ne može svaka šuša prijetiti i naređivati što će raditi.

LU
Luftbalons
12:34 05.07.2024.

propaganda zapada...NATO sluge to rade konstantno, nisu zabilježili upad NATOa u Ukrajinu već 15ak godina, a ovdje nešto kao prenose..svašta, jadno

IZ
ivan.zorger
12:56 05.07.2024.

zabrinjava, ha? A nikog nije niš zabrinjavalo kad se radila eskalacija za eskalacijom i naoružavao fašistički režim da bi ga se koristio kao balvan za lupanje na vrata Rusije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije