Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TOTALNA ZBRKA

FOTO SDP ne smije isticati Milanovića u kampanji, a smije li HDZ?! Namontirali ga na 'plakat', evo što o tome kaže DIP

19.03.2024.
u 16:03

U DIP-u nam kažu da postupak u ovakvim slučajevima još nije u potpunosti definiran.-

SDP o Zoranu Milanoviću smije samo ako govore o predsjedniku države, odlučio je jučer Ustavni sud jer on niti može biti na listi za Sabor te stranke, niti ga ona smije isticati kao potencijalnog kandidata za premijera. U suprotnom slijede sankcije, bilo poništavanje izbornih lista, bilo samih izbora, a sve bi trebalo kontrolirati Državno izborno povjerenstvo (DIP).

A što ako Milanovića netko drugi spomene? Ili čak istakne na jumbo plakatu kao što je to napravio HDZ? Doduše, oni su Milanovića "samo" montirali na plakat koji su objavili na svojoj Facebook stranici, a uz njegov portret dodali i datum izbora 17. travnja, kao i pitanje "Želiš li loš film gledati drugi put".

U DIP-u nam kažu da postupak u ovakvim slučajevima još nije u potpunosti definiran.- Morat će se ovih dana dodatno propisati takve situacije i šire obuhvatiti odluka - kazao nam je Slaven Hojski iz DIP-a.

VIDEO: Šef IDS-a: Nećemo sa SDP-om, Milanović nas je iznenadio, ali otvoreni smo za koaliciju nakon izbora

Ključne riječi

Komentara 71

Avatar csesce
csesce
16:15 19.03.2024.

A da, bijednici. To su te njihove forice, njihov domet. Plaše birače uvjereni da su ovce. Eto ne želim loš film gledati drugi put, a još lošiji treći put.

LO
luka_os
16:13 19.03.2024.

Hdz smije sta hoce. Budite sretni da vas ne izbace van iz zemlje

Avatar Denis_Plamenac
Denis_Plamenac
16:35 19.03.2024.

A di je upitnik na kraju rečenice? Di je zarez iz Zagreb? Tako malo riječi na plakatu a ne ide bez propusta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije