PADALA JE I TUČA

FOTO Snažno nevrijeme pogodilo sjever Hrvatske: Srušena su stabla, oštećeni krovovi...

Nevrijeme
Foto: DVD Varaždinbreg
1/13
19.08.2024.
u 10:40

U naselju Poredje vjetar je srušio drvo na krov kuće i na osobno vozilo. Odmah su angažirani vatrogasci, HEP i policija

Snažno nevrijeme pogodilo je u nedjelju navečer dijelove Varaždinske županije, pa je tako u Poduzetničkoj zoni Kneginec jak vjetar srušio jedan od šest silosa tvrtke Fanon, na Osnovnoj školi Trnovec oštećen je krov te su u Trnovcu Bartolovečkom i drugim dijelovima županije srušena stabla. Na lepoglavskom i ivanečkom području padala je tuča, a padala je i u dijelovima Krapinsko-zagorske županije, gdje Županijski centar 112 nije zaprimio dojave o štetama uzrokovanim tučom, ali su zaprimili dvije dojave iz općine Hum na Sutli. Nevrijeme je ondje počelo oko 17.30 i trajalo je oko pola sata.

Naime, u naselju Poredje vjetar je srušio drvo na krov kuće i na osobno vozilo. Odmah su angažirani vatrogasci, HEP i policija i to je, prema informacijama Centra 112, već sanirano. U susjednom selu Grletinec vjetar je raskrio krov jednog gospodarskog objekta.

Jučer u 15 sati izdano je naređenje za paljenje generatora, a naredba je bila da budu upaljeni do 20 sati, rekao je predsjednik Udruge raketara protugradne obrane Hrvatske Josip Salatko.

Međimursku je županiju ovoga puta jače nevrijeme zaobišlo i tamo je samo padala kiša te puhao nešto jači vjetar. Potvrdio nam je to i međimurski župan Matija Posavec koji je rekao kako, prema prvim informacijama, žurne službe nisu zabilježile nikakve štete.

 

GALERIJA Jako nevrijeme u Splitu čupalo stabla, poplavljeni podrumi, oštećeni automobili...
Nevrijeme
1/18

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije