USS Gerald R. Ford

FOTO Što SAD šalje Izraelu? Naredili da krene golemi nosač aviona – najskuplji ratni brod u povijesti

Posjetili smo američki nosač zrakoplova USS Gerald R. Ford koji je u jutarnjim satima stigao u Split
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/9
09.10.2023.
u 09:44

Ministar obrane Lloyd Austin također rekao da su Sjedinjene Države također poduzele korake za povećanje eskadrila borbenih zrakoplova F-35, F-15, F-16 i A-10 američkih zračnih snaga u regiji

Sjedinjene Države poslat će više vojnih brodova i zrakoplova bliže Izraelu kao znak potpore, rekao je ministar obrane Lloyd Austin, pri čemu Washington vjeruje da su smrtonosni napadi Hamasa možda bili motivirani da poremete potencijalnu normalizaciju odnosa Izraela i Saudijske Arabije.

Austin je u izjavi rekao da je naredio premještanje nosača zrakoplova USS Gerald R. Ford bliže Izraelu. Snage uključuju nosač, krstaricu s navođenim projektilima i četiri razarača s navođenim projektilima.

Golemi brod najveći je ratni brod u povijesti. Dugačak je više od 330 metara, a visok 76 metara, poput solidnog nebodera, s 25 paluba. Gradnja je stajala 12,8 milijardi dolara, a jos je 4,7 milijardi utrošeno za istraživanje i razvoj. Može nositi 75 zrakoplova. Posadu, uključujući zrakoplovno osoblje, čini 4500 ljudi. 

Video: Žestoki udar na Gazu, Izrael pokreće nove napade

Američki nosač zrakoplova USS Gerald R. Ford u lipnju ove godine bio je u Splitu. 

 

 

Austin je također rekao da su Sjedinjene Države također poduzele korake za povećanje eskadrila borbenih zrakoplova F-35, F-15, F-16 i A-10 američkih zračnih snaga u regiji. Rekao je da će Sjedinjene Države također osigurati streljivo Izraelu.

 

Ključne riječi

Komentara 50

CH
chemica
09:53 09.10.2023.

Savršena prilika da se riješi Iran, prije nego što dođe do atomske bombe. Da se smanji broj krvoločnih polova u tom novom ruskom "multipolarnom svijetu".

NO
Noštromo
23:05 09.10.2023.

Koliki su tek Ruski nosači aviona i koliko ih imaju.

Avatar Barbie
Barbie
09:24 10.10.2023.

...a svi normalni Izraelci pobjegli iz vojske i ne žele ići u rat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije