OSUDILI ATENTAT

FOTO Tisuće marširale u Istanbulu u znak prosvjeda protiv ubojstva vođe Hamasa: 'Ubojice Izraelu, odlazi iz Palestine'

Protest following the assassination of Hamas leader Ismail Haniyeh in Iran, in Istanbul
Foto: DILARA SENKAYA/REUTERS
1/9
01.08.2024.
u 03:00

Prosvjednici su držali plakate s fotografijama Haniyeha i transparente na kojima je pisalo: "Mučeniče Haniyeh, Jeruzalem je naša stvar i tvoj put je naš put".

Tisuće propalestinskih prosvjednika marširale su u srijedu navečer središtem Istanbula demonstrirajući protiv ubojstva čelnika Hamasa Ismaila Haniyeha. Haniyeh je ubijen u iranskoj prijestolnici Teheranu u napadu koji je izazvao prijetnje osvetom Izraelu i dodatno potaknuo zabrinutost da se sukob u Gazi pretvara u širi bliskoistočni rat.

Prosvjednici su držali plakate s fotografijama Haniyeha i transparente na kojima je pisalo: "Mučeniče Haniyeh, Jeruzalem je naša stvar i tvoj put je naš put". Uzvikivali su "ubojice Izraelu, odlazi iz Palestine" i "Tisuće pozdrava iz Istanbula otporu u Gazi" te mahali turskim i palestinskim zastavama u četvrti Fatih u Istanbulu. Ranije u srijedu, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan osudio je atentat u Teheranu i rekao da ubojstvo Haniyeha neće slomiti volju Palestinaca.

>>> FOTO Tisuće marširale u Istanbulu u znak prosvjeda protiv ubojstva vođe Hamasa

Protest following the assassination of Hamas leader Ismail Haniyeh in Iran, in Istanbul
1/9
Ključne riječi

Komentara 10

Avatar Moloh
Moloh
04:20 01.08.2024.

Koliko su Kurda satrali a rone krokodilske suze za jednim teroristom. Licemjeri.

GU
Gusar93
06:25 01.08.2024.

Nema šale s državom Izrael....trebalo je o tome misliti prije napada na civilno stanovništvo države Izrael.

FU
Fusnota
05:43 01.08.2024.

Lažni vođa muslimana, prekrasno reagira sa prosvjedima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije