Više građana prijavilo tegobe

FOTO/VIDEO: Povlačenje Coca-Colinih proizvoda: Radnici Konzuma miču pića s polica

Foto: Čitateljica
1/7
08.11.2023.
u 12:13

Coca-Colini proizvodi već se povlače s polica u nekim trgovinama. Čitatelji nam šalju fotografije i snimke iz Konzuma na Radničkoj cesti u Zagrebu.

Više građana prijavilo je tegobe nakon što su pili sumnjiva gazirana pića. Nekoliko njih javilo se u bolnice u Zagrebu te jedan u Varaždinu. Ipak, najteži simptomi još uvijek su kod mladića (19) iz Rijeke koji je nakon gutljaja mineralne vode u subotu počeo povraćati krv. Institucije istražuju cijeli slučaj, pokušava se doći do odgovora o tome što se događa. Oglasio se i DIRH. "U cilju zaštite javnozdravstvenog interesa i zaštite zdravlja ljudi, odnosno postojanja sumnje da hrana nije sigurna, a u skladu s Zakonom o hrani, sanitarna inspekcija trgovačkom društvu privremeno je zabranila stavljanje na tržište i povlačenje suspektnih proizvoda. Inspekcijsko postupanje u tijeku je te odmah po zaprimanju rezultata analiza sanitarna inspekcija poduzet će zakonom propisane mjere te će Državni inspektorat o istome obavijestiti javnost", dodaju.

Coca-Colini proizvodi već se povlače s polica u nekim trgovinama. Čitatelji nam šalju fotografije i snimke iz Konzuma na Radničkoj cesti u Zagrebu. Užurbano trpaju pića poznatog brenda u kolica, miču se cijele stalaže s Coca-Colom. "S osnovnim ciljem zaštite zdravlja naših kupaca i svih ostalih dionika te odgovornog pristupa ukupnom poslovanju, članice Fortenova grupe – Konzum, Velpro, Tisak i Roto Dinamic, samoinicijativno i preventivno iz svoje maloprodajne i veleprodajne mreže povlače sva bezalkoholna pića proizvođača Coca-Cola. Ta privremena odluka Fortenova grupe vrijedit će sve dok od relevantnih institucija i proizvođača ne dobijemo službene informacije o sigurnosti proizvoda i upute o postupanju", kažu u Fortenovi.

Situaciju iz minute u minutu pratite OVDJE.

Ključne riječi

Komentara 4

SE
Serđo23
13:50 08.11.2023.

Baš Konzumu ga je netko smjestio !?

Avatar babinjak1984
babinjak1984
14:37 08.11.2023.

A koliko ima kancerogenog voća i povrća,mesa.Za polagano umiranje...

JO
jozakontra
12:21 08.11.2023.

coca cola je mrtva nakon ovog, jos ako se pojave tegobe po drugim zemljama - kljuc u bravu i prodaja secerne vodice nestaje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije