Oduševio vjernike

VIDEO Fra Petanjak: 'Ako činiš dobro, donio si Uskrs na ovaj svijet'

Fra Ivica Petanjak
Foto: HRT
05.04.2015.
u 20:34

Ako činiš dobro, donio si tračak uskrsnuća na ovaj svijet', poručio je Petanjak.

Prvu uskrsnu misu kao krčki biskup održao je fra Ivica Petanjak. Vjernici su bili oduševljeni njegovom propovijedi. Okupljenima je poručio - Uskrs je oko nas svaki dan. 

'Kad si nekoga razveselio i dao mu nadu za dan, kad si nekoga nahranio, ako si nekome oprostio - taj čovjek živi kao uskrsnuli. Ako činiš dobro, donio si tračak uskrsnuća na ovaj svijet', poručio je Petanjak.

Kardinal Josip Bozanić koji je predvodio Misu Uskrsnuća Gospodinova u zagrebačkoj katedrali.

- U vremenu kada se obećanja na svim razinama tako olako daju i još lakše krše, kada je poljuljano povjerenje u ljude, institucije, pravednost…, čovjeku je potreban netko tko nikad nije razočarao, tko je u dijalogu s čovjekom uvijek vjerodostojan, netko na koga se čovjek uvijek može osloniti. A to je Bog. To je uvijek i samo Bog -, rekao je Kardinal Bozanić. 

>> Upoznajte obitelj Bošnjak koja živi po pravilima pokreta koji budi znatiželju kod drugih vjernika

 

[VIDEO] Biskup Petanjak oduševio vjernike 'Ako činiš dobro, donio si #Uskrs na ovaj svijet' > http://bit.ly/1bZlKGs

Posted by HRT Vijesti on Sunday, 5 April 2015

Komentara 9

DU
Deleted user
21:00 05.04.2015.

Hvala našem papi Franji na imenovanju fra Petanjaka biskupom i najavio povratak izvornoj duhovnosti Katoličke crkve u Hrvata. Još su tri upražnjena buskupska mjesta i siguran sam da će imenovanja ići u istom smijeru, daleko od smijera kojim ide Kaptol zadnih godina, a posebno zadnjih mjeseci. U smijeru istinske vjere i duhovne obnove.

JZ
jzadra17
21:20 05.04.2015.

Jedini biskup koji zadovoljava moralnim kvalitetama u Hrvata i kojeg politika ne zanima.

Avatar adminjepeder
adminjepeder
21:14 05.04.2015.

Kada bi se Bozanića pitalo ovaj ne bi ni svijeće gasio, ali hvala Bogu došao netko drugi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije