optužuju franjevca

'Fra Klarić želi oteti imanje koje smo naslijedili od rođaka'

'fra_Petar_klaric'
''
29.01.2013.
u 12:18

Želja Pokojnika? Ante Ljubičić, tvrdi Petar Klarić, na samrtnoj je postelji kazao: Dajem ti sve što imam, upravljaj time

– Dajem ti sve što imam i ti upravljaj time kako god hoćeš.

– Ma pusti sada to, Ante, bitno je da se ti oporaviš.

No Ante se nije oporavio. Ubrzo je preminuo u rodnom Prisoju pokraj Tomislavgrada gdje je proveo cijeli svoj život.

Zbunjen u razgovoru

Kada je lani 13. svibnja posljednji put sklopio oči, Ante Ljubičić imao je 82 godine. Iza sebe nije ostavio ni sinove ni kćeri, jedino obiteljsku kuću u kojoj je živio sa suprugom. Iako je dulje vrijeme bolovao, oporuku nikad nije napisao, što bi značilo da imanje vrijedno oko pola milijuna eura ostavlja najbližim rođacima u Bosni i Hercegovini – Ćavarušićima i Prkama – što im je, tvrde oni, i sam rekao. I sve bi se to lijepo i brzo na Općinskom sudu u Tomislavgradu uredilo da se tri dana nakon njegove smrti u priči nije pojavio kninski župnik Petar Klarić. Tvrdi da nasljedstvo pripada njemu, a ne obitelji! Kod javnog bilježnika u Kninu ovjerio je starčevu navodnu usmenu oporuku i poslao je na Općinski sud u Tomislavgrad gdje je zatražio starčevu imovinu! Svećenik tvrdi da je godinama prijateljevao s Antom Ljubičićem kojeg je upoznao još kao izbjeglicu 90-ih godina u Dalmaciji.

– Poštovao me kao sina – reći će Klarić.

Kad je Ljubičić, nastavlja, u poznim godinama obolio, odvezao ga je u kninsku bolnicu, a nakon izlaska s liječenja starac mu je pred dva svjedoka u biblijskom stilu izgovorio riječi s početka priče: "Dajem ti sve što imam i ti upravljaj time kako hoćeš!" A svjedoci koji su potpisom potvrdili da je bilo upravo tako kao što svećenik kaže jesu kriminalac Luka Ć. zvani Lujo iz Tomislavgrada, osuđen, kako doznajemo iz pouzdanih izvora, zbog pedofilije, i umirovljenik Marinko Josipović iz Knina.

Na pitanje zašto Ante Ljubičić, ako mu je već želio ostaviti nasljedstvo, nije napisao oporuku, kninski župnik nema odgovora. Prilično zbunjen u telefonskom razgovoru neprestano ponavlja jednu te istu rečenicu: "Bitno je ono što je pokojnik želio".

– Razmišljao sam o svemu tome i shvatio da moram zatražiti nasljedstvo jer je Ante želio da ga dobijem. To je ključno u cijeloj priči. Nije meni do novca ni do imovine, nisam tražio da bude ovako, samo vjerujem da treba poštovati njegovu volju – nesigurno će Petar Klarić koji se sada za imovinu bori s obitelji preminulog.

"Ante bi ostavio oporuku"

A oni su u šoku i nevjerici. Smiješna im je svećenikova priča o nekakvoj usmenoj oporuci koje su svjedoci u najmanju ruku sumnjivi. Petru Klariću ne vjeruju ni riječi. Kada je obolio, o njemu se, tvrde, brinuo rođak iz sela, od svećenika Klarića nije bilo ni traga ni glasa sve dok ga jednog dana nije odveo u bolnicu, a starac se vratio u rodni Prisoj na svoj zahtjev. Kasnije se Klarić pojavio na sprovodu.

– Da mu je Ante htio sve ostaviti, napisao bi oporuku – tvrdi obitelj preminulog. Još bi, reći će članovi obitelji, nekako razumjeli da je Ante kao vjernik sve htio ostaviti Crkvi, ali ne osobno Petru Klariću.

Komentara 8

KO
Korana
20:36 30.01.2013.

stogod..malo se pop za...o..a gdje mu je svjedok za to?

JA
jamanuša
12:29 29.01.2013.

di sve nema hijena

ZM
Zalem Metu
14:10 29.01.2013.

Čuj, upoznao Antu u izbjeglištvu !? Koliko mi je poznato, a pozanto mi je, ni jedan Prisojan nije bio u izbjeglištu niti su bježali niti su imali od čega bježati. Jedino 45-te.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije