SIGURNOST U ŠKOLAMA

Fuchs: Detektori metala u školama nemaju smisla, cjelodnevna nastava može pomoći

Ministar Radovan Fuchs na svečanom otvorenju nove zgrade srednje škole “Donji Miholjac”
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/3
04.05.2023.
u 16:04

- Psiholozi su ti koji trebaju u pravom trenutku raditi s djecom - rekao je ministar te dodao kako bi cjelodnevna nastava pomogla da se bolje uoče devijantna ponašanja djece

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs odgovarao je na pitanja novinara prije sjednice Vlade. Kazao je kako nema smisla u svaku školu stavljati detektore metala jer bi ulazak u škole koje imaju veliki broj učenika trajao predugo. Nije siguran koliko bi pomogli i zaštitari.  - U Srbiji je zaštitar bio prvi koji je stradao - rekao je Fuchs. 

- Sve škole u cijeloj RH nisu iste, imamo razlike od škola do škola. Gdje se nalaze... Ja sam i dalje uvjerenja da su naše škole sigurne, pojedini ekscesi koji se dese, nisu završili ovakvom tragedijom. To je sustav od pola milijuna učenika, 1550 škola, situacija je kod nas dobra - rekao je ministar. 

Imaju li sve škole psihologe, upitali su ga novinari.   - Nemaju sve škole psihologe, nema ih dovoljno, odmah nakon covida krenuli smo s rang listom škola koje trebaju psihologe, imamo neke prioritete - kazao je i dodao kako je u šest mjeseci zaposleno 100 novih psihologa, ali da je problem što ih nema na tržištu rada. 

Ministar Radovan Fuchs na svečanom otvorenju nove zgrade srednje škole “Donji Miholjac”
1/33

- Psiholozi su ti koji trebaju u pravom trenutku raditi s djecom - rekao je ministar te dodao kako bi cjelodnevna nastava pomogla da se bolje uoče devijantna ponašanja djece.  

- Ne bi se dogodilo to da profesori puštaju stvar da neke stvari idu lakšim tijekom žaleći se pritom na pritisak roditelja - To nije dobro za dobrobit djece. Roditelji ne mogu linijom manjeg otpora sve svaljivati na škole. Imamo dovoljno škola koje su se prijavile za cjelodnevnu školu, mislim da će to pomoći prevenciji - rekao je ministar.

Komentara 12

LO
Lolita3
17:12 04.05.2023.

Cjelodnevna nastava znači da će država još više, a roditelji još manje, odgajati djecu. Znači bit će još gore.

PO
poluvodič
16:54 04.05.2023.

Ovom Fuxu je cjelodnevna nastava rješenje za sve probleme u državi.. Zbilja si je umislio da će biti upamćen po revoluciji školstva... A uf

OL
olujasviholuja
19:26 04.05.2023.

Gledam izjavu ministra znanosti i obrazovanja Fuksa koji je nepismen (ja sam nepismen,ali nisam ministar) i ne zna hrvatski, deset puta je upotrijebio stranu riječ "desiti", ne po hrvatskom "dogoditi"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije