Pod amnestijom

Gaddafijev sin oslobođen - može li preuzeti Libiju?

Saif al-Islam Gaddafi
Youtube Screenshot
11.06.2017.
u 08:35

Iako je Saif el-Islam osuđen na smrtnu kaznu zbog zločina počinjenima tijekom pobune, od 2011. u stalnom je bijegu

Saif al-Islam Gaddafi, sin svrgnutog libijskog vođe Moamera al-Gaddafija, oslobođen je i pod amnestijom, u potezu koji bi mogao unijeti dodatnu nestabilnost u Libiju.

Iako je Saif al-Islam osuđen na smrtnu kaznu zbog zločina počinjenima tijekom pobune, od 2011. u stalnom je bijegu.

Ovaj bivši 'plejboj' kako ga naziva BBC, često je boravio na Zapadu gdje je predstavljao očev režim, a 2008. diplomirao je na Londonskoj školi ekonomije.

U inozemstvu, ali i u državi, Saif al-Islam uživa veliku potporu, pa je izvjesno kako bi s novosteknutom slobodom lako ušao na libijsku političku scenu. 

Komentara 15

ZV
Zvjerko
09:08 11.06.2017.

Pod Gadafijem, Libija je bila prosperitetna država čiji su stanovnici bili sigurni i bogati. Sada je Libija ruševina i jedna od najnesigurnijih država svijeta. Uvođenje demokracije na zapadni način!!!!!!!!

Avatar Pak
Pak
09:18 11.06.2017.

Gadafi je mrtav, živio Gadafi!

DU
Deleted user
08:39 11.06.2017.

Libijski narode...TRAŽILI STE EVO VAM GA !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije