optužuju poslodavce

"Gazda me ostavio bez novca, gladovao sam u Kazahstanu"

vozaci (1)
Foto: Robert Anić/Pixsell
1/3
15.03.2011.
u 21:29

Šef me poslao na put bez dovoljno novca da se na vrijeme vratim doma. K tome, kad sam se vratio, prijavio me policiji da sam prodao njegov kamion, kaže vozač Zečić.

Vozač kamiona Mato Zečić iz Slavonskog Broda prošle godine 27. studenog zaputio se iz Mađarske kamionom punim robe u daleki Kazahstan. Kući se trebao vratiti za 45 dana, ali je ostao gotovo četiri mjeseca proživljavajući pravu kalvariju jer je ostao bez novca, bez vize u putovnici i na kraju je morao založiti kamion za tisuću i pol dolara kako bi platio avionsku kartu za Hrvatsku.

– Za sve je kriv moj bivši poslodavac Robert Bullechbah, vlasnik prijevozničke tvrtke, koji mi je prije povratka dao otkaz. On me poslao na put bez dovoljno novca da se na vrijeme vratim doma. K tome, kad sam se vratio, prijavio me policiji da sam prodao njegov kamion. Nakon dva sata saslušavanja, policija me pustila, a DORH oslobodio svake krivnje jer su shvatili da sam zbog nesavjesnog gazde u Kazahstanu proživio pravu dramu – kaže Mato Zečić.

Miljenko Gačić, predsjednik Sindikata hrvatskog vozača, naglasio je da Mato nije jedini hrvatski vozač koji proživljava pravu dramu u Kazahstanu i Rusiji zbog gazda koji žele uštedjeti na svojim vozačima.

– Moj sin Bojan Vučenović otišao je dan poslije Mate u Kazahstan. Sada se nalazi u Ufi. Slao sam mu novac da može preživjeti, a kada će se vratiti, ni sam ne zna jer ne može ostaviti pokvareni kamion u Rusiji – kaže Duško Vučenović, Bojanov otac.

Vozač iz Jastrebarskog Goran Gradski ostao je 15 dana u kazahstanskoj bolnici u Astani jer je, čekajući novac za povratak, spavao u kamionu na pravoj sibirskoj hladnoći i promrznuo. Nazvali smo ga na broj koji nam je dao Mato. Goran je rekao da je živ i zdrav, pušten iz bolnice i da bi se kući trebao vratiti za petnaestak dana.

Komentara 15

MJ
mjernajedinica
21:52 15.03.2011.

Gazda HDZ-eovac! ! !

VI
vidimškoj
21:52 15.03.2011.

ma jebho ti socijalizam,nema do kapitalizma.

OB
-obrisani-
04:29 16.03.2011.

Eh Mato,Mato ! HDZ,OVCE ,- bi ti rekle kao i svima : Dali smo vam posao,a VI HOĆETE još i plaću !! Ljenčine su to ,ljenćine i neradnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije