STUDIO ROGIĆ

Glagoljsko pismo - novi riječki stakleni suvenir

glagoljica
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/4
11.12.2013.
u 14:28

Želja autora, Željke i Borisa Rogića, bila je promicati glagoljašku baštinu kao dio dragocjene i neizbrisive sastavnice hrvatskog duhovnog i kulturnog identiteta

Rijeka je, uz već priznate suvenire koje nose oznaku "Osobita kvaliteta i "Izvorno riječko", dobila nove, staklene izašle iz Studija Rogić. Riječ je o suvenirima iz opusa Svjetlost glagoljice, a predstavljaju glagoljsko pismo u izvornom ili stiliziranom obliku. Želja autora, Željke i Borisa Rogića, bila je promicati glagoljašku baštinu kao dio dragocjene i neizbrisive sastavnice hrvatskog duhovnog i kulturnog identiteta.

Nakon izložbe "Svjetlost Glagoljice" održane 2011. u Muzeju grada Rijeke, a potom 2012. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, Željki i Borisu Rogiću stigao je poziv da svoje radove predstave i u Muzeju antičkog stakla u Zadru povodom svečanog obilježavanja osnutka muzeja u svibnju 2014. godine.

>> Povijest glagoljice u Hrvatskom povijesnom muzeju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije