Bjelovar

Glazbenik Boris Leiner razotkrio svoju umjetničku svestranost

Izložba glazbenika Borisa Leinera  (1)
Foto: Damir Špehar/ Pixsell
1/9
30.08.2013.
u 13:57

Među ostalim, posjetiteljima je za oko zapela autorova opčinjenost ženom i njezinim atributima, ali i hiperrealistički kipovi Johnnyja Štulića, Boška Petrovića, Arsena Dedića i Pere Kvrgića

U Gradskom muzeju u galeriji Nasta Rojc poznati glazbenik Boris Leiner (Azra, Vještice, Aerodrom, Pađen band, Šo! Mazgoon) postavljenom izložbom kiparskih i slikarskih radova "Mala retrospektiva" razotkriva svoju umjetničku svestranost s obzirom na to da je, osim glazbene, istinski zaljubljenik i u spomenutu vrstu umjetnosti. Impresivne Leinerove unikatne umjetničke kreature na prvu su zadivile Bjelovarčane, koji će njegova postignuća moći razgledati do 13. rujna. Inspirirani domaćin izložbe Mladen Medar, ravnatelj Gradskog muzeja, na svečanom je otvorenju Leinerov umjetnički opus slikovito opisao "totalno drukčijim od drugih", što je najbolja preporuka za razgledanje.

Tim više što je autor sam apostrofirao kako je za dobre novce prema dogovoru sve na prodaju. Među ostalim, posjetiteljima je za oko zapela autorova opčinjenost ženom i njezinim atributima, ali i hiperrealistički kipovi Johnnyja Štulića, Boška Petrovića, Arsena Dedića i Pere Kvrgića. Da ipak sve ne ostane samo usredotočeno na muzejski postav, Leiner se pobrinuo glazbenim nastupom uživo, kojim je Bjelovarčane etnoizričajem vratio u neka dobra stara vremena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije