RODITELJI U ŠOKU

Gnjurac napao dijete na plaži u Istri: 'Prošli smo horor. Zamalo mu je iskopao oko'

Gnjurac
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
26.07.2023.
u 09:17

Čudno je, kaže majka, da je gnjurac napao dijete bez ikakvog povoda, barem onog vidljivog, jer niti je u blizini bilo gnijezdo, niti su u blizini bili njegovi mladunci

Na plaži u Banjolama u Istri, potkraj prošlog tjedna, gnjurac je napao 12-godišnje dijete dok je bilo u plićaku i pokušavalo staviti masku za ronjenje. Gnjurac mu je došao s leđa te ga počeo snažno udarati kljunom po tijelu i glavi. "Prošli smo horor, ali s dobrim završetkom. Oči su, srećom, ostale čitave, samo je donji kapak dobro uštipnut", ispričalaje majka napadnutog djeteta za Istra24

"U jednom trenutku smo opušteno sjedili na plaži, a u drugom trenutku smo se borili s pticom koja je pokušavala iskopati oči našem djetetu. Dijete je počelo vrištati i pokušavalo se obraniti od agresivne ptice. Isprva nismo ni shvatili što se događa. Muž je zatim skočio u more te zgrabio dijete i odvukao ga iz mora. Gnjurac se nakon napada udaljio", ispričala je majka. Kaže da je sve prošlo bez težih ozljeda, iako je donji kapak djeteta dobro uštipnut.

VEZANI ČLANCI:

Čudno je, kaže majka, da je gnjurac napao dijete bez ikakvog povoda, barem onog vidljivog, jer niti je u blizini bilo gnijezdo, niti su u blizini bili njegovi mladunci. "Ne pamtim da se takvo što dogodilo na istarskim plažama. Napao je iz čista mira", dodala je.

Video: Dron snimio strašne posljedice pada kanadera koji je gasio požar u Grčkoj

 

Ključne riječi

Komentara 11

AC
acer7
09:26 26.07.2023.

Ni gnjurci nisu što su nekad bili.

Avatar morski
morski
09:36 26.07.2023.

Gnjurci čuvaju svoje stanište. Ili maknuti gnjurce sa plaža ili ljude.

Avatar rubinet
rubinet
11:06 26.07.2023.

Radi se o ptici kormoranu ili morskom vrancu. Sredozemna podvrsta (Phalacrocorax aristotelis desmarestii).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije