Politika u igri

Grad financijskom injekcijom spašava klub, barem privremeno

PXL_110928_2004
kristina štedul fabac/pixsell
29.09.2011.
u 10:37

Susret s Hajdukom odigrat će se po rasporedu, najavio je direktor Amirudin Talakić nakon obećanja o isplati zaostalih plaća igračima

Situacija se polako smiruje. Financijska injekcija Grada od 90.000 kuna do kraja tjedna te još jedna istog iznosa tijekom idućeg tjedna, omogućit će nam isplatu dijela potraživanja igrača i vraćanje stvari u kolotečinu – rekao je jučer oko 20 sati predsjednik NK Karlovca Amirudin Talakić, nakon što je vidno iscrpljen izašao iz prostorija kluba.

 (Pre)malo optimizma

 Tako će vjerojatno završiti štrajk, iako igrači koji ni jučer nisu trenirali pri odlasku kućama nisu nudili previše optimizma.

 – Nemojte me ništa pitati. Možda bi sutra Štefančić i ja mogli dati neki intervju – rekao je u ime kapetanskog dvojca Željko Kovačević. Nakon toga obećali su dolazak u klub u vrijeme predviđeno za trening.

 – Igrači su pozvani na trening i vjerujem da će se odazvati. Utakmica s Hajdukom u nedjelju se igra – naglasio je s druge strane Talakić zaključke Izvršnog odbora kluba nakon dvosatnog sastanka.

 Istovremeno s burnim događanjima na stadionu Branko Čavlović Čavlek u gradu se sve glasnije kritiziraju postupci sadašnjeg vodstva kluba, ali i igrača. Nogometašima se zamjera netreniranje jer tako štete klubu, ali i sebi. Mnogi smatraju da se za svoje novce trebaju izboriti na drugi način. Upravu se optužuje da je digla ruke od kluba kojem prijeti bankrot. To potkrjepljuju podacima da posljednjih četiri mjeseca u klub nije doveden ni jedan sponzor te da nije obnovljen ni jedan ugovor s tvrtkama koje se reklamiraju na stadionu, iako samo u tom segmentu leži milijunski iznos.

Dobri poznavatelji nogometa naglašavaju da je predsjednik Talakić svojom izjavom da će zatražiti odgodu susreta s Hajdukom pokazao svoje potpuno nepoznavanje nogometnih pravila, jer se prvenstvena utakmica može odgoditi primjerice zbog bolesti više od polovice igrača, vremenskih neprilika, neke važne državne odluke ili slično, nikako zbog štrajka igrača.

Gospodarstvenici u upravi

Sve se glasnije priča da bi se u klub mogli vratiti ljudi koji su otišli u "paketu" s Igorom Pamićem. Posljednji put tijekom ljeta kalkuliralo se da bi novi predsjednik trebao postati Krešimir Perković, na tajničko mjesto vratio bi se Neven Šprajcer, a u upravi bi uz Zorana Sabljarića, Borisa Kozjana i Nedjeljka Strikića sjedili isključivo gospodarstvenici. No, taj plan tada nije dobio "zeleno svjetlo" politike.

Ključne riječi

Komentara 1

N6
ninja 69
13:35 29.09.2011.

Pa naravno, neka se novac troši na nogomet i samo nogomet (vreća bez dna), jer to je potencijal za razvoj gospodarstva i ekonomije grada. Čobani nesposobni, taj posao mogu i ja odrađivati na nivou grada ili pametnog amija !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije