Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć alergičarima

Grad Vukovar otkupljuje stabljiku ambrozije po 20 lipa

ambrozija
Željko Hladika/Pixsell
31.08.2010.
u 14:49

- Akcija će trajati sve dok ne utrošimo predviđeni novac, a najdulje do 31. listopada. Pratit ćemo dinamiku, pa ako bude bilo potrebe, probat ćemo i namaknuti dodatna sredstva za uništavanje ambrozije.

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i direktor Komunalca Marinko Leko potpisali su jučer ugovor o provedbi akcije "20 lipa za stabljiku ambrozije" kojom žele iskorijeniti ovu biljku koja stvara velike probleme alergičarima.

Korist akcije je dvostruka jer, osim što će uklanjanjem ambrozije pomoći sugrađanima koji su na nju alergični, neki će moći i zaraditi jer će za svaku stabljiku iščupanu s korijenom Komunalac platiti 20 lipa. Grad Vukovar za ovu je namjenu iz proračuna izdvojio 100.000 kuna i akcija će trajati dok ima novca za isplatu.

- Akcija će trajati sve dok ne utrošimo predviđeni novac, a najdulje do 31. listopada. Pratit ćemo dinamiku, pa ako bude bilo potrebe, probat ćemo i namaknuti dodatna sredstva za uništavanje ambrozije - najavio je gradonačelnik Sabo, a Marinko Leko dodaje da Vukovarci od četvrtka svakog dana mogu donositi stabljike ambrozije u dvorište Komunalca na Sajmištu i tržnom centru u Borovu naselju.

Akcija vrijedi isključivo za Vukovarce, što će osobnom kartom i dokazati kad donesu ambroziju. Dnevni limit je tisuću stabljika po osobi na dan. Prikupljena i otkupljena ambrozija deponirat će se na odlagalištu Petrova dola gdje će biti prekrivena zemljom kako bi se spriječilo širenje alergijske peludi, ali i zloporaba, da nekome ne bi
palo na pamet više puta prodavati istu ambroziju.

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo vjeruje u uspjeh akcije jer, nakon što su se počele otkupljivati plastične boce, više ih nema u smeću ili razbacanih na travnjacima pa će predložiti i drugim gradovima da organiziraju sličnu akciju kojom će biti zadovoljni i oni koji uništavaju ambroziju jer mogu zaraditi, ali i oni koji zbog nje imaju zdravstvenih problema. Gradonačelnik je upozorio Vukovarce da se zbog osobne sigurnosti klone minski sumnjivih područja u okolici Vukovara. U uništavanje ambrozije ili "partizanke", kako se negdje zove, bit će uključeni i uposleni u javnim radovima u Vukovaru.

Komentara 4

QQ
qqq
09:03 01.09.2010.

pametna akcija, svaka čast

BR
brkica2
02:00 03.09.2010.

U apoteci, da ne kažem ljekarni, lijekovi (samo za ublažavanje tegoba radi uticaja ambrozije (partizanke ) koštaju u prosjeku i do 50,00 Kuna. Ako se u sezoni napada ambrozije proda milijun doza X 50,00 Kuna eto 50.000.000 Kuna. Pa, imaa li u ovoj državi normalnih ljudi koji će početi računati. Zaposlite narod, uništiti, ili bar smanjite koncentraciju ambrozije. Pomozite narodu ( ako mu se još može pomoći?)

PA
panco2
08:50 05.09.2010.

Vukovarci ,kad vam nestane ambrozije u okolini,posjetite Đakovštinu,ima je na pretek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije