Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UDOMILI GA

Gradonačelnik Rijeke u svom uredu ima mačka Miška: 'Postao je zaštitni znak, svima je drag'

Rijeka: Udomljeni mačak Miško stanovnik je ureda gradonačelnika Marka Filipovića
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/5
08.02.2023.
u 13:32

Filipović je tako ispričao kako je Miško došao u ured gradonačelnika još prije četiri godine, za vrijeme mandata Vojka Obersnela, kada ga je dovela tajnica Iva Novak

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović svoj mandat ne ''odrađuje'' sam, već ima još jednu šapu koja mu pomaže u svakodnevnim aktivnostima. Naime, radi se o mačku Mišku, najpoznatijem mačku u Gradu. Filipović je tako ranije ispričao kako je Miško došao u ured gradonačelnika još prije četiri godine, za vrijeme mandata Vojka Obersnela, kada ga je dovela tajnica Iva Novak.

- Drugi dan tadašnji gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je da se može mačka udomiti i ja sam to ispoštovala kao i sve ostalo - ispričala je ranije tajnica gradonačelnika za Novu TV, govoreći kako ga je pronašla u skloništu za mačke.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

-Sastanci za koje odluči da će bit prisutan - on je prisutan, sluša, s kolegama sudjeluje. Svima je drag, zasad se nije dogodilo da je netko htio da ne bude prisutan. Dapače, traže da bude na sastancima - dodala je Novak.

Filipović govori kako će mačak dočekati i nekog budućeg gradonačelnika ili gradonačelnicu.

- Miško je tu već četiri godine, nadživio je jedan gradonačelnički mandat, ušli smo sad i u moj mandat. Praktički je zaštitni znak grada Rijeke - prvi mačak grada Rijeke - kazao je.

>> VIDEO Sklonište ne može zbrinjavati neželjene okote kućnih mačaka

Komentara 5

DU
Deleted user
13:55 08.02.2023.

otprilike jednako znaju, možda mačak nešto više ..

SE
serafin002
14:04 08.02.2023.

Rijeka odavno ne vidje normalne ljude na čelu grada. Komunjare uništile grad, privredu, brodogradilište, velike firme čiju veličinu i važnost su znali i gradili Austrijanci, Talijani, Mađari

BL
bloom
13:58 08.02.2023.

Sad vojko ima i mačka i miša(filipovica)u uredu..jako simpaticno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije