MINISTAR VANJSKIH POSLOVA

Grlić Radman o Milanoviću: Na samitu u Washingtonu je manji od makova zrna, a onda kad dođe u Hrvatsku, onda se junači

Zagreb: Dolazak članova HDZ-a na Sjednicu Predsjedništva stranke
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/2
07.10.2024.
u 19:03

"Očekujemo ujedinjenje regije u signaliziranju potpore Ukrajini", rekao je.

Šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman rekao je u ponedjeljak da će se na samitu u Dubrovniku, na kojemu će sudjelovati i ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, poslati poruka potpore Ukrajini, unatoč neslaganjima Banskih dvora i Pantovčaka u pristupu prema ratu u Ukrajini. Dubrovnik će u srijedu biti domaćin samita zemalja jugoistočne Europe za potporu Ukrajini nakon što su raniji samiti održani u Ateni i Tirani.  Potpisat će se sporazum o dugoročnoj suradnji između Hrvatske i Ukrajine i donijeti zajednička deklaracija uključenih zemalja o osudi ruske agresije na Ukrajini, rekao je Grlić Radman novinarima.  "Očekujemo ujedinjenje regije u signaliziranju potpore Ukrajini", rekao je.

"Poslat ćemo snažnu poruku solidarnosti, snažnu poruku potpore Ukrajini. Hrvatska ovim osnažuje hrvatsko-ukrajinsko prijateljstvo i pokazala ju je ne samo humanitarno, financijski, vojno, politički i diplomatski, nego i konkretno u organiziranju dviju konferencija - parlamentarne Krimske platforme prije dvije godine te donatorske konferencije o razminiranju prošle godine", rekao je Grlić Radman.

Na pitanje koliko je ta podrška Hrvatske Ukrajini zapravo snažna pošto predsjednik Zoran Milanović nije dao suglasnost za sudjelovanje vojnika u potpori NATO misiji za pomoć toj zemlji, ministar je ponovio da je Milanović bio suglasan na skupu u Washingtonu i da "svjesno, bez da trepne, laže hrvatskoj javnosti".  "Na samitu u Washingtonu je manji od makova zrna, a onda kad dođe u Hrvatsku, onda se junači. On bi trebao zastupati hrvatske interese i izvan Hrvatske, a ne zbunjivati hrvatsku javnost", rekao je Grlić Radman. 

Milanovićev život u slikama – od malih nogu do političke karijere

Zagreb: Dolazak članova HDZ-a na Sjednicu Predsjedništva stranke
1/42

Komentara 1

OR
OPG Rasprdić
19:34 07.10.2024.

Grliću, javio si se za dobrovoljca u Ukrajinu? Konačno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije