Stiže uskoro

Grmljavinsko nevrijeme na putu iz Gorskog kotara: Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo upute

21.07.2023.
u 09:29

Ravnateljstvo civilne zaštite na Twitteru je objavilo upozorenje i preporuke za grmljavinsko nevrijeme

"Grmljavinsko nevrijeme iz Gorskog kotara kreće se u smjeru karlovačkog i zagrebačkog područja. Između 9 i 10 sati na tom području treba očekivati izražene pljuskove, munje te prolazno jak vjetar, u manjoj mjeri i tuču", upozorilo je Ravnateljstvo civilne zaštite na Twitteru.

Napisali su i upute i preporuke za postupanje u slučaju grmljavinskog nevremena. Prije oluje trebalo bi ukloniti suha i trula stabla i grane koje bi mogle nekoga ozlijediti ili prouzročiti štetu te ostati na otvorenom pola sata nakon nevremena, za vrijeme oluje odgodite sve aktivnosti na otvorenom, uđite u kuću, zgradu ili automobil, osigurajte manje vanjske objekte, izbjegavajte tuširanje i kupanje, odspojite sve električne uređaje... Izbjegavajte i sklanjanje ispod visokih izoliranih stabala na otvorenom području, vrhove brjegova, otvorene prostore, plaže i kupanje u vodi...

Za gotovo cijelu zemlju upaljeno je narančasto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena, dok će u Dalmaciji ono biti praćeno i visokim temperaturama. Danas će biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku i nestabilno. Od sredine dana raste vjerojatnost za lokalno izraženije pljuskove i grmljavinu. Ponegdje je izgledno grmljavinsko nevrijeme uz prolazno jak i olujni vjetar.

1/56

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije