POČEO PRODUŽENI VIKEND

VIDEO Brojne prometne nesreće, kolona kod Karlovca duga 10 kilometara: 'Trebalo nam je 15 minuta za jedan kilometar!'

Foto: Suzana Lepana Štefančić
1/5
02.08.2024.
u 15:57

Povećani intenzitet prometa, napominju iz karlovačke policije, povećava i broj prometnih nesreća i stradavanja u njima, a kako se većina prometnih nesreća događa zbog ljudske pogreške, odnosno grubog kršenja osnovnih prometnih propisa sudionika u prometu, Policijska uprava karlovačka će posebnu pozornost posvetiti sigurnosti cestovnog prometa

Pred nama je produženi vikend, a kako je to uobičajeno za vrijeme ljeta, sa sobom donosi i gužve u prometu, naročito prema obali. Svih ovih dana, pogotovo u određenim dijelovima dana, mogu se očekivati povremeni zastoji ili usporena vožnja u kolonama na svim važnijim cestovnim pravcima, napominje karlovačka policija, a gužve su, čini se, već počele. 

Čitateljica nam javlja da se pred Karlovcem u smjeru Zagreba na autocesti A1 vozi usporeno u koloni u pokretu. "Nevjerojatno, 15 minuta nam je trebalo za jedan kilometar" komentirala je u nevjerici. I HAK javlja o brojnim problemima na cestama. Osim što je zbog požara zatvorena državna cesta DC512 od Makarske do tunela Stupica (u mjestu Gornji Tučepi), dogodile su se i brojne nesreće. Kažu kako je između odmorišta Vukova Gorica i Karlovacu smjeru Zagreba kolona je oko 10 km. Evo njihova izvješća:

A1 Zagreb-Ploče-Karamatići:

  • prometna nesreća između čvorova Karlovac i Jastrebarsko (26+300 km) u smjeru Zagreba, vozi se jednim prometnim trakom a kolona je oko 2 km;
  • između odmorišta Vukova Gorica i Karlovacu smjeru Zagreba kolona je oko 10 km;
  • vozilo u kvaru između čvora Novigrad i čvora Karlovac ( na 41+000 km) u smjeru Zagreba;
  • zastoj je i kolona zbog prometna nesreća između naplate Lučko i čvora Donja Zdenčina (na 3.km) u smjeru mora.

A3 Bregana-Lipovac:

  • prometna nesreća između čvora Sveta Nedelja i čvora Samobor (na 7+500 km) u smjeru Bregane, vozi se jednim prometnim trakom a kolona je oko 2 km;
  • povremeno su zastoji i kolone na zagrebačkoj obilaznici u zoni radova između čvorova Zagreb zapad i Lučko u oba smjera

VIDEO Za 15 minuta prešli tek jedan kilometar autoceste kod Karlovca

 

Povećani intenzitet prometa, napominju iz karlovačke policije, povećava i broj prometnih nesreća i stradavanja u njima, a kako se većina prometnih nesreća događa zbog ljudske pogreške, odnosno grubog kršenja osnovnih prometnih propisa sudionika u prometu, Policijska uprava karlovačka će posebnu pozornost posvetiti sigurnosti cestovnog prometa, kao i njegovoj protočnosti te poduzeti niz preventivno - represivnih aktivnosti.

Također, s ciljem povećanja razine sigurnosti u cestovnom prometu, nadzora i upravljanja prometom na cestama, kao i kvalitetnije organizacije prometnog režima i nesmetanog odvijanja, a posebice ubrzanja prometnih tokova na mjestima mogućih zastoja, policijski službenici obavljat će neposredni nadzor odvijanja prometnih tokova kao i kontrolu sudionika u cestovnom prometu.

FOTO Jedan od najljpših dvoraca Hrvatske sad je opljačkana ruševina: Pogledajte kako danas izgleda

1/48

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije