Sabor imenovao nasljednika Davora Filipovića

Habijan je potvrđen za novog, petog Plenkovićeva ministra gospodarstva

Zagreb: Sabor potvrdio Habijana za novog ministra gospodarstva
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
20.12.2023.
u 17:20

- Čestitam HDZ-ovcima i njihovim koalicijskim partnerima što po trideseti put dižu ruku i biraju novog ministara. To pokazuje u kakvoj državi živimo prije samog glasanja- kazao je Marijan Pavliček (HS).

Damir Habijan je u nešto malo više od sedam godina mandata dviju Vlada premijera Andreja Plenkovića postao peti ministar gospodarstva, nakon smijenjenih Martine Dalić, Darka Horvata i Davora Filipovića te zbog rekonstrukcije Vlade otišlog Tomislava Ćorića. Habijan je od HDZ-ova saborskog zastupnika danas napredovao na poziciju ministra gospodarstva nakon glasanja na izvanrednoj sjednici Sabora na kojoj je dobio 77 glasova podrške vladajuće većine, dok je 35 zastupnika bilo "protiv", a jedan suzdržan, što je bio Milan Vrkljan (PH). Nakon glasanja Habijan je položio prisegu, nakon čega je Sabor otišao na blagdansku stanku. 

- Mi iz SDP-a u ovom glasanju sudjelovati nećemo jer to nema smisla. Habijan s gospodarstvom nema nikakve veze, nema veze čak ni s onim prvim slovom "g" - rekao je prije glasanja Peđa Grbin (SDP), dok je Dalija Orešković (SsIP) ustvrdila:  - Plenković još ima vlast, ali više nema legitimitet. On je od danas ne-premijer, jer nakon smjene 30 ministara zbog korupcije on nema nikakav legitimitet. 
Za Sandru Benčić (Možemo!) afera "Mreža" je samo jedan krak afere "Plin za cent". - To je samo obračun dviju struja unutar HDZ-a. Ne radi se ovdje ni o čemu drugom nego o unutarnjoj borbi unutar jedne stranke oko različitih interesa - rekla je Benčić prije samog glasanja, da bi Katarina Peović (RF) zatražila odgovor na pitanje - tko je još sve uzeo novac iz proračuna i trpao ga u džep. - Neka se to istraži. Nije jedini Jurica Lovrinčević uzimao novac iz proračuna i trpao ga u svoj džep. A vaš novi ministar nije izrekao ni jednu rečenicu o gospodarskoj viziji Hrvatske. Toliko o novom ministru - poručila je Peović i HDZ-u i Habijanu. 

- Previše je autoritativnog vođenja države što smo mogli vidjeti i danas na sjednici dvaju saborskih odbora. Na trenutke me zbog toga čak bilo i sram - naglasio je Emil Daus (IDS) referirajući se i na današnju sjednicu dvaju saborskih odbora - gospodarstva i zaštite okoliša - koja je trajala šest i pol sati, a na njoj je bilo prilično burno jer su se premijer Andrej Plenković i oporba prilično žestoko dograbili. - Čestitam HDZ-ovcima i njihovim koalicijskim partnerima što po trideseti put dižu ruku i biraju novog ministara. To pokazuje u kakvoj državi živimo prije samog glasanja- kazao je Marijan Pavliček (HS).

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: On će biti novi ministar: Ima BMW, stan, dva kredita... Na internetu dobiva 'svakakve poruke'

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije