NOVI HAKERSKI NAPAD U SPLITU

Opasnost iza tipkovnice napada Hrvatsku: 'Netko je shvatio da smo plodno tlo. Geopolitički smo zanimljivi'

23.07.2024.
u 21:00

Stanje u Zračnoj luci Sveti Jeronim u Splitu, čiji je sustav za prihvat i otpravu putnika u ponedjeljak popodne bio meta hakerskog napada zbog čega se sav posao morao obavljati ručno, polako se normalizira, iako s poteškoćama, s obzirom na to da se sve radi ručno. Ministar mora, prometa, pomorstva i prometa Oleg Butković koji je posjetio Zračnu luku na Resniku potvrdio je da su hakeri imali novčane zahtjeve, ali da država odbija komunikaciju s njima, kao što je odbila i komunikaciju sa hakerima iz slučaja KBC-a Zagreb.

Komentara 13

Avatar Retro
Retro
21:24 23.07.2024.

Hakeri su nova vojska. Umjesto da svi mladi idu čistiti oružje i trčati po vrućini neka se obrazuje nova generacija "vojnika" koji će štiti hrvatski cyber prostor.

PE
pežo
21:46 23.07.2024.

Do tada neka se nesposobni i podobni zapošljavaju i rade sigurnosne sustave cvijećari -normalno je da ne valjaju.

AK
Aka
22:09 23.07.2024.

Ti hakeri možda djeluju iz same RH ili iz bliskog susjedstva? Pa čudi me da se kod nas ne osiguraju bolje od provale u sustav?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije