04.04.2016. u 12:25

Zoran Milanović neugodan je političar. Elokventan, britak, arogantan, brzih misli i oštra jezika neugodan je suparnik Tomislavu Karamarku, ali i svoj sviti saborskih zastupnika.

U HDZ-u Zorana Milanovića vole prikazivati kao serijskog gubitnika, nepristojnog i drčnog tipa koji je odavno, pokazuje to niz izbornih poraza, izgubio povjerenje birača. U skladu s tom tezom u HDZ-u su “priželjkivali” upravo Milanovićevu pobjedu u SDP-u, jer s njim na čelu partiji je zagarantiran dugotrajan boravak u oporbi. Iako je vrh HDZ-a javno podržavao Milanovićevu pobjedu i tobože se bojao pobjede Zlatka Komadine, čini se da su stvari upravo suprotne.

Zoran Milanović neugodan je političar. Elokventan, britak, arogantan, brzih misli i oštra jezika neugodan je suparnik Tomislavu Karamarku, ali i svoj sviti saborskih zastupnika. Iako Milanović ima nebrojene mane, i zaista je zaredao niz izbornih poraza, rijetko tko iz verbalnih duela s njim izlazi neokrznut ili neposramljen. Karamarko je odbijao sučeliti se s Milanovićem u kampanji za parlamentarne izbore. Opravdanje je bilo da Karamarko ne želi “nasjesti” na ono što Milanovićev PR mag želi – verbalno šamaranje. Ipak, ostala je činjenica da je Milanović izazivao na sučeljavanje, a Karamarko na to nije pristao.

S Milanovićevom nadmenom arogantnošću, potpomognutom britkošću uma, teško je boriti se u istom ringu, premda kod birača Milanović ne uživa popularnost kao kod medija. Sagledavajući sve to, vjerojatnije je da je HDZ ipak priželjkivao pobjedu Zlatka Komadine, blagog i pitomog političara koji u političkoj areni ne predstavlja opasnost kao Zoran Milanović. Porazom u SDP-u Milanović bi bio potpuno posramljen, to bi bio još jedan u nisu izbornih gubitaka, i njegova politička snaga i arogancija bile bi znatno umanjene. Ovako je Milanović osokoljen uvjerljivom pobjedom u SDP-u, a ona pokazuje da mu SDP-ovci i dalje vjeruju iako je stranci nanizao same poraze.

Moguće je da su SDP-ovci bili samo pragmatični pa su ponovno birali Milanovića jer nije stvoren kvalitetniji protukandidat od načetog Komadine. U svakom slučaju, ranjeni lav Milanović sad je zacijelio rane i bit će još veća opasnost.

>> Karamarko čestitao Milanoviću: Nadam se da će uložiti više energije u stabilizaciju društva

Komentara 8

MR
MrkiMedo
12:50 04.04.2016.

Svasta! HDZ-u odgovara Milanovic, jer ce mobilizirati sve one koji su protiv Milanovica, a inace ne bi glasali za HDZ, da ipak glasaju za HDZ. Osim toga, cijela ljevica puca po savovima radi Milanovica. Rascjepi u drustvu, koje je napravio Milanovic, biti ce jos veci. Ukratko: pobjeda Milanovica je dobra za HDZ, ali ne za Hrvatsku.

DU
Deleted user
13:20 04.04.2016.

Ako ovakav nekontrolirani i neuravnotezeni milanovic oze privuci glasace onda smo stvarno zemlja kojoj nema spasa!

PO
potrebi
14:18 04.04.2016.

Hahaha Mene bi sram bilo ovakvo nešto napisat. Elokventan, britak, arogantan, brzih misli i oštra jezika neugodan je suparnik. Iva na čemu si ti? On ima karakteristike Šešelja. Bolestan čovjek, za Vrapče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije