Kritika oporbe

HDZ o padu BDP-a: Gospodarstvo se raspada na očigled

milosevic (1)
Jurica Galoic/PIXSELL
30.08.2013.
u 15:20

Gospodarstvo se raspada na očigled, jednako tako i proračun, a s obzirom na sukobe koje pratimo kroz medije, čini se da se raspada i vladajuća koalicija - ustvrdio je Milošević

Pad BDP-a od 0,7 posto u drugom kvartalu sasvim je očekivan, poručili su iz HDZ-a te podsjetili da od početka mandata ove Vlade upozoravaju da se vodi loša ekonomska politika koja neće Hrvatsku izvući iz krize. Iako se pad u drugom kvartalu malo zaustavio, u HDZ-u pojašnjavaju kako se to može zahvaliti isključivo povoljnom trendu u maloprodaji, odnosno fiskalizaciji te dobroj vremenskoj sezoni koja je rezultirala povoljnom proizvodnjom električne energije.

- Vlada je prvo najavila rast od 1,8 posto, pa onda 0,7, a ostvarili su pad. Nakon prvih šest mjeseci rast bi trebao biti veći od 2 posto da bi godinu završili s plusom. Proračun se ne puni, ali su zato džepovi sve prazniji. Nužno je porezno rasterećenje, ali ne samo u turističkom sektoru - upozorio je HDZ-ov koordinator za gospodarstvo Domagoj Ivan Milošević kojeg zanima kakvu država poruku šalje ostalim sektorima kada samo jednog rastereti. Dodaje da ne postoji niti jedna uspješna svjetska zemlja koja bazira svoj rast isključivo na jednom sektoru - turizmu, kao što to radi Hrvatska.

Domagoj Milošević: Gospodarstvo se raspada na očigled

- Vlada se ne bavi strukturnim reformama koje su nužne za naš oporavak. Prva je tu reforma javnog sektora, a nema je. Gospodarstvo se raspada na očigled, jednako tako i proračun, a s obzirom na sukobe koje pratimo kroz medije, čini se da se raspada i vladajuća koalicija - ustvrdio je Milošević te pozvao Vladu da što prije predstavi Studiju o isplativosti monetizacije autocesti koju su građani, naglasio je, skupo platili.

Tajnik HDZ-ova Odbora za gospodarstvo gospodin Goran Soldo poručio je vladajućima da ne mogu unedogled izvlačiti novac od siromašnih građana i posrnulog gospodarstva već moraju donijeti konkretnu razvojnu strategiju. - Pred kolapsom smo, ova politika neće jamčiti razvoj. Eurozona u ovom kvartalu bilježi oporavak, a mi nismo ni blizu tome. Najavljivali su tsunami investicija, a nigdje ih nema, pa da spase svoje fotelje sada idu u rasprodaju obiteljskog blaga. Čini se da neće ni stati samo na autocestama, Croatia Osiguranju i HPB-u, već će nastaviti sa svime što imamo. A to je samo jednokratna rasprodaja imovine zbog novih zaduživanja i čuvanja fotelja - zaključio je Soldo.

>> Grčić: Prognoza rasta od 0,7 posto bila je nerealna

>> BDP i dalje pada: U drugom tromjesečju manji za 0,7 posto

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije