Još o aktulanom satu

HDZ: Obersnel je poput Luja XIV., pripisuje si tuđe zasluge

obersnel (1)
Goran Kovačić/PIXSELL
24.09.2010.
u 14:05

Dr. Željko Plazonić tvrdi da Obersnela nikad nije molio novac za angiosalu i da je taj projekt finaciralo Ministarstvo zdravstva.

- Nikad nisam “plakao na gradonačelnikovu ramenu” da bi nabavio novac za angiosalu na Sušaku - odgovorio je danas dr. Željko Plazonić, potpredsjednik Županijskog HDZ-a, gradonačelniku Vojku Obersnelu koji je jučer na aktualnom satu Gradskog vijeća, nabrajajući projekte za koje su zaslužni SDP-ovi saborski zastupnici i Grad Rijeka, spomenuo Plazonićevu molbu za finaciranjem angiosale na Odjelu kardilogije KBC-a.

Plazonić tvrdi da je angio salu u potpunosti financiralo Ministarstvo zdravstva, a kako su upravo počeli radovi na uređenju još jedne takve sale, pozvao je gradonačelnika da se, kad si već pripisuje zasluge za tuđe projekte, sada uključi u sufinanciranje. Ove godine, tvrdi Plazonić, Grad Rijeka iz proračuna nije dao ni lipe za sufinanciranje zdravstvenog nadstandarda u KBC-u, dok druge općine i gradovi to čine.

Osvrćući se na jučerašnju sjednicu i aktualni sat, na kojemu je vijećniku HDZ-a Hrvoju Buriću tijekom rasprave o nalazu Državne revizije oduzeta riječ do kraja sjednice, Tomislava Zečević-Pedić kazala je da takvom kaznom nikad dosad, ni za mnogo teže riječi, nije kažnjen niti jedan vijećnik te da je potez predsjednice Gradskog vijeća Dorotee Pešić Bukovac bio sramotan. Za Obersnela je, pak, rekla da odbija odgovornost za svoje propale projekte, a prisvaja tuđe, i svojim načinom vođenja grada Rijeku izolira od Hrvatske.

- Oduzimanje riječi Buriću do kraja sjednice bilo je smišljeno, planski, jer se znalo da će biti najaktivniji kad se bude raspravljalo o trošenju proračunskog novca - rekla je Zečević-Pedić i dodala da se Obersnel ponaša poput Luja XIV. - “on je grad Rijeka”.

Sjednicu HDZ-ovci nisu napustili jer napuštanje sjednice, kazala je, nije njihov način rada, a ne bi ni ugrozili kvorum jer su “vijećnici SDP-a uvijek spremni, iza vrata čekaju glasovanje”.

Ključne riječi
HDZ

Komentara 1

1J
1japan
16:19 24.09.2010.

ova slika oskara bajsa je fantastična idealna maskota za mediteranske igre.čovjek u zraku ispušta veliku stolicu koja mu je vjerojatno zablokirala glede njegova lica.kako bi tek izgledao da je iskakao iz miga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije