od 2011. do 2021. izgubio gotovo 7.600 ljudi

HDZ optužuje SDP-ovu gradonačelnicu za demografski potop Siska i skrivanje od problema

Sisak: Kristina Ikić-Baniček o smještaju u kontejnerskom naselju
Foto: Edina Zuko/PIXSELL
17.01.2022.
u 13:54

HDZ također optužuje gradonačelnicu na namjerno izbjegavanje pojavljivanja u javnosti kad se treba govoriti o problemima.

Sisački HDZ danas je, u  priopćenju, prozvao sisačku gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček (SDP), koja Siskom Vlada od 2013., za demografski potop Siska koji je od 2011. do 2021. izgubio gotovo 7.600 ljudi (više od 15,7%).

"Nezaustavljiv je to negativni trend devetogodišnje vlasti gradonačelnice Kristine Ikić Baniček u iznimno uspješnom manipuliranju gradskog proračuna, lažiranju istog, kršenju zakona, mobbingu, prijetnji otkazom trudnicama, prikrivanju dokumentacije, nepoštivanju sudskih presuda, gradnji spomenika i gušenju poduzetništva koji su sisačko društvo duboko podijelili i sustavno uništili. Diskriminacije i zastrašivanja te podjela na podobne i nepodobne rak rana su gradu koji treba ići korak naprijed, gradu u kojem su djeca podijeljena, diskriminirana, gradu koji u tajnosti na izdisaju preživljava skrivena zaduženja potpisana rukom Kristine Ikić Baniček", ističe HDZ u priopćenju koji dodaje i kako u Sisku nema i dalje niti jedan projekt obnove koji je Grad Sisak pokrenuo, a država je osigurala sredstva.

"Tko će snosit posljedice prekomjernih milijunskih zaduženja s procijenjenom štetom od potresa i sve manjeg broja stanovništva? Grad sporta i šetnica odavno je postao grad duhova, no hoće li ovaj demografski potop biti konačan alarm na kojeg će se gradonačelnica Siska trgnuti iz uljuljkanog tempa pijanog bogataša i konstruktivnim radom i suradnjom konačno učiniti nešto što će građane vratiti u njihov grad? Kakva je to gradonačelnica koja ne reagira na situacije koje su od životnog značaja",  ističe HDZ aludirajući na nedavne višestruke velike lomove vodovodne mreže na gradskom i ruralnom području. 

HDZ također optužuje gradonačelnicu na namjerno izbjegavanje pojavljivanja u javnosti kad se treba govoriti o problemima.

"Zapitajte se kad ste posljednji put vidjeli Kristinu Ikić Baniček... Zašto se povlači iz javnosti kad god se u našem gradu pojavi problem? U žargonu, neki bi to okarakterizirali kao kukavičluk. Nesposobnost suočavanja s problemima. Pojavljivanja u javnosti tek na unaprijed izrežiranom i scenski osmišljenom protokolu. Sisak treba živjeti 24 sata dnevno i Sisak treba vratiti Siščanima", ističe HDZ u svom priopćenju.

Video: Demograf Šterc o doseljavanju stranaca: Zamjena stanovništva u Hrvatskoj počela je prije dvije godine

Komentara 10

DU
Deleted user
14:14 17.01.2022.

Rođeni Sisčanin ovdje. Tko je kriv za propast Siska ? Onaj tko je uništio industriju u nekad industrijskom gradu. Logicno, zar ne ?

PA
pavlov
17:02 17.01.2022.

Marina LM, inače mentorica dotične je uvelike pridonijela egzodusu.....

Avatar horuk
horuk
16:04 18.01.2022.

A jel mozda netko ocekivao da je beton-drugarica nesto kao sposobna?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije