REAKCIJA STRANKE

HDZ-ov Mislav Herman o aferama u Vladi: 'Nema krize, idemo dalje'

Mislav Herman
Luka Stanzl/PIXSELL
23.02.2022.
u 11:47

Smatra da se u slučaju bivšeg ministra Darka Horvata i potpredsjednika Miloševića ne može govoriti o istoj stvari jer je Horvat uhićen, što je bio dovoljan razlog za nuđenje i prihvaćanje njegove ostavke na mjesto ministra.

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman izjavio je u srijedu da nema krize Vlade i njezin neometeni rad ide dalje poručivši da će krajem tjedna biti objavljeno ime novoga ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine.

"Krize nema, novonastale okolnosti postoje ali neometeni rad Vlade ide dalje. Krajem tjedna bit će objavljeno ime novoga ministra graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine", rekao je Herman odgovarajući na novinarski upit je li potpredsjednik Vlade Boris Milošević postao teret Vladi.

Smatra da se u slučaju bivšeg ministra Darka Horvata i potpredsjednika Miloševića ne može govoriti o istoj stvari jer je Horvat uhićen, što je bio dovoljan razlog za nuđenje i prihvaćanje njegove ostavke na mjesto ministra.

Ocijenio je kako je HNS-ovac Stjepan Čuraj bio "jako dobar kandidat" za novog ministra, ali na jučerašnjem sastanku vladajuće koalicije nije postignuta jednoglasna potpora tom prijedlogu.

"Koalicija postoji da bi se unutar nje vodili konstruktivni dijalozi. U tom dijalogu i raspravi određeni broj koalicijskih partnera nije bio za tu opciju i idemo dalje. Ponudit će se novi kandidat za ministra graditeljstva, o tome će se raspraviti na koaliciji i ako bude zelenog svjetla imat ćemo novog ministra graditeljstva", poručio je.

Na upit je li se spekuliralo i njegovim imenom za tu funkciju, HDZ-ov gradski zastupnik Davor Filipović odgovorio je kako se njegovim imenom "spekuliralo za sve i svašta", a na premijeru je da traži najboljeg kandidata za tu funkciju.  

"Nema toga za što me vi novinari niste kandidirali. Pustimo sve priče i ostavimo premijeru i ljudima koji donose odluke o tome da vam predstave ono što će se događati u ovom tjednu", kazao je.

Komentara 9

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
12:39 23.02.2022.

Gospodin Herman pretjeruje. Zar izravan odlazak ministra u istražni pritvor nije kriza? To pokazuje da ne razumije i ne shvaća. Da pažljivije sagleda političko stanje, tada bi možda i bio uspješniji političar. Ovako ga treba upamtiti kao onoga koji je rekao da "nema krize" u uvjetima mogućeg ratnog sukoba, očekivane inflacije, afera s krađom sredstava namijenjenih razvoju gospodarstva i otkrivanja nekoliko urota najbližih Plenkovićevih suradnika koji su osramotili sebe, Plenkovića i HDZ. A gospodin Herman vrlo intuitivno zaključuje "nema krize"!

RE
realisticki
12:54 23.02.2022.

Za današnu vladu kriza je onda kad ne mogu zloupotrebljavati svoj položaj te raditi za osobne interese i interese svojih bližnjih.

DU
Deleted user
16:19 23.02.2022.

Kad netko pod svaku cijenu želi u javnost onda to čini kao Herman,Ulizivanje jedan od načina napredovanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije