TKO JE SVE NA LISTI

Iz obje Plenkovićeve Vlade smijenjeno je ili otišlo 22 ministara: Neki zbog afera, neki ispali u rekonstrukcijama

Foto: Kolaž/Pixsell
1/7
22.02.2022.
u 20:22

Ministra zdravstva Milana Kujundžića je 2020. zamijenio Vili Beroš. Ministar je bio i Marko Pavić koji je prvo vodio resor rada i mirovinskog sustava, a potom i regionalni razvoj i EU fondove

Molim tajnicu Vlade da pripremi odluku o razrješenju tri Mostova ministra. Tom već legendarnom rečenicom Andreja Plenkovića okončana je karijera ministra unutarnjih poslova Vlahe Orepića, ministra zaštite okoliša i energetike Slavena Dobrovića i ministra pravosuđa Ante Šprlje 2017. godine.

Uskoro je ostavku podnio ministar uprave, mostovac Ivan Kovačić. Kroz dvije Plenkovićeve Vlade od 2016. do danas prošla je cijela plejada ministara. Neki su otišli zbog afera, za neke u rekonstrukcijama više nije bilo mjesta iako su ostali “neokaljani”, neki su sami podnijeli ostavke zbog “percepcije u javnosti”, izgubili se nakon izbora 2020. ili otišli na bolja radna mjesta.

Dražen Bošnjaković je do izbora 2020. vodio resor pravosuđa. Pavo Barišić bio je razriješen dužnosti znanosti i obrazovanja, a zamijenila ga je Blaženka Divjak za koju, kao ni za HNS-ova ministra graditeljstva Predraga Štromara od 2020. više nije bilo mjesta u novoj Vladi. Štromara je zamijenio Darko Horvat.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Na dugom popisu Plenkovićevih bivših ministara je i Davor Ivo Stier koji je 2017. sam dao ostavku na dužnost ministra vanjskih poslova. Martina Dalić je 2018. podnijela ostavku na mjesto ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, kao i ministar uprave Lovro Kuščević godinu poslije.

Ostavku je podnio i ministar državne uprave Goran Marić. Te 2019. godine iz Vlade su odlepršali ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, koju je naslijedila Vesna Bedeković.

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Ministra zdravstva Milana Kujundžića je 2020. zamijenio Vili Beroš. Ministar je bio i Marko Pavić koji je prvo vodio resor rada i mirovinskog sustava, a potom i regionalni razvoj i EU fondove. Ministra Damira Krstičevića je u Ministarstvu obrane zamijenio Mario Banožić. Gari Capelli bio je ministar turizma prije Nikoline Brnjac, a Marija Pejčinović Burić, koja je zamijenila Stiera, otišla je iz Vlade jer je izabrana za glavnu tajnicu Vijeća Europe.

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
21:33 22.02.2022.

Plenkošenko je čovjek bez karaktera, nacije, vjere, uvjerenja bilo koje vrste. Samo sebičnjak i psihopat!

AC
acm
22:46 22.02.2022.

I opet cete glasati za HDZ jer bolje neznate!

SA
Samuraj26
20:55 22.02.2022.

Zaista ne mogu razumjeti kakav tip čovjeka trebaš biti da vlastitoj zemlji ne želiš dobro. Vidiš da ljudi odlaze i ne staviti prst na čelo i zapitati se zašto? A koja predivna zemlja, koje mogućnosti. Ovakvu zemlju može voditi uspješno svatko tko to "samo" - želi. Odavno to nema veze sa neznanjem, to se treba prestati tako gledati. Posve je jasno nakon 30 godina da se stvari trebaju nazivati pravim imenom, pravim riječima, a prava riječ za ljude koji ne vode zemlju savjesno jest - zlo. Njegov politički kraj je jako blizu, o da. Šampanjac čeka na taj dan. Desničar sam da se ne shvati krivo. Ovo je najveće kukavičje jaje u povijesti naše politike. Njegov politički kraj je jako blizu, o da, o da, o da. Kao kršćanin mu želim svako dobro, ali dan kada ode sa kormila zemlje je dan kada ćemo nazdraviti. I da, ima toliko boljih, vrhunskih ljudi, o itekako ima, njihovo vrijeme tek dolazi. Jedan od - Marin Strmota, Marine, tvoj hrabar čin nije prošao ispod radara, pokazao si i dokazao da imaš integritet, dostojanstvo, poštenje, da si, ono što je najvažnije, dobar čovjek, a dobrota je uvijek bila broj jedan osobina. Ima toliko kvalitetnih ljudi. Ne, to nije utopija, to je itekako stvarnost - Marine kreni, Hrvatska je uz tebe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije