VESNA PUSIĆ:

'HNS je proljetos bio na najnižoj točki u posljednjih 15 godina'

vesna pusić (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/3
16.10.2013.
u 17:37

"U šest mjeseci s najniže točke od 1,7 došli smo na 5,6. Mislimo da to nije realan rejting HNS-a, smatramo da je on viši"

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić posjetila je danas Rijeku gdje se susrela s čelnim ljudima županjske organizacije HNS-a, a tragom uspjeha na lokalnim izborima jedna od tema njihova susreta bila je i rad na daljnjem dizanju rejtinga stranke, rad na unutarstranačkim izborima koji su u tijeku, ali i na budućim izborima za Europski parlament i parlamentarnim izborima.

– U ovom je trenutku u HNS-u možda bolja atmosfera i veći stupanj usredotočenosti na uspjeh stranke nego što je to bilo godinama – kazala je Pusić napomenuvši kako je rejting stranke ispod onoga što se može postići.

– Mi smo proljetos u jednome trenutku bili vjerojatno na najnižoj točki u zadnjih petnaestak godina. U šest mjeseci smo s najniže točke od 1,7 došli na 5,6. Mislimo da to nije realni rejting HNS-a, smatramo da je on viši, ali smo na tome spremni sustavno i koncentrirano raditi. Mislimo da imamo dobre temelje – kazala je Pusić napomenuvši da u vezi s izborima za EU parlament u proljeće iduće godine i na parlamentarnim izborima "HNS mora biti apsolutno izvan pitanja o svome rejtingu što se tiče prelaska praga".

– Naše su ambicije između 7 i 8 posto, sve iznad toga dobro je došlo. To ne znači da ćemo na te izbore izlaziti samostalno ili bez koalicijskih partnera, ali da bismo bili koalicijski partner koji ima smisla, moramo imati snagu koja bitno doprinosi bilo kakvoj budućoj kolaciji – zaključila je.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Pusić je kazala kako je susret predsjednika Josipovića i Nikolića u Beogradu dobro došao, a oni su uvijek neka vrsta testa i "lakmusovog papira" odnosa dviju zemalja. Što se tiče povlačenja tužbe za genocid, kazala je da bi rješavanje mnogih otvorenih pitanja i poteškoća u odnosima Hrvatske i Srbije vjerojatno otvorilo prostor za razgovor o takvim mogućnostima.

Za sada smo na točki na kojoj jesmo, tužbe stoje, a kreiranje uvjeta u kojima bismo mogli početi razmišljati o razgovorima s time u vezi tek treba stvoriti, kazala je Pusić.

>> 'Skidanje ploča ima i političku pozadinu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije