žele kružni tok

HNS proziva načelnika Privlake zbog postavljanja semafora

'11.11.2009.,Zagreb  -  Raskrizje Savska-Slavonska-Zagrebacka, guzva na raskrizju zbog toga sto ne rade semafori,  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
06.02.2013.
u 19:25

Europska praksa, a i najnoviji ekološki standardi nameću bolje, kvalitetnije i povoljnije rješenje, a to je kružni tok, za kojega ste vjerojatno čuli, i znate što predstavlja u modernim prometnim rješenjima, kaže Anto Stojanović

– Hrvatska narodna stranka općine Privlaka izražava javnim putem svoje nezadovoljstvo postavljanjem svjetlosne signalizacije u središtu naselja, semafora, budući da europska praksa, a i najnoviji ekološki standardi nameću bolje, kvalitetnije i povoljnije rješenje od Vašega a to je primjerice, kružni tok, za kojega ste vjerojatno čuli i znate što predstavlja u modernim prometnim rješenjima – piše u svom dopisu Darku Galiću, načelniku općine Privlaka nedaleko od Vinkovaca, predsjednik privlačkog HNS-a Anto Stojanović. On tvrdi da će se postavljanjem semafora u središtu naselja usporiti prometovanje, povećati se koncentracija štetnih tvari u okolišu dok vozila čekaju signal za prolaz,"a s druge strane, sve ste to proveli, rekao bih, u tajnosti, bez javne rasprave, pa ako hoćete i mogućnosti referenduma, koji bi u ovom trenutku bio najbolje i jedino ispravno rješenje koje bi odražavalo volju većine".

– Sve navedeno samo je odraz vaše samovolje i samovolje HDZ-a da bez obzira na volju i potrebe svojih mještana trošite novac poreznih obveznika na projekte koji nemaju temelja ni uporišta i opravdanosti u ovoj gospodarskoj situaciji u kojoj se trenutačno nalazimo – piše Anto Stojanović i postavlja javni upit "o kojoj je visini uloženih sredstava riječ kada je odavno jasno svima da je proračun općine Privlaka u kolapsu što se tiče prihodovne strane" te poziva načelnika da se "ovaj, nazovimo ga, nepotrebni, a po nama i suludi projekt zaustavi, kako financijski ne bi nastavili ugrožavanje i probijanje općinskog proračuna te da se opredijelimo za jeftinije i ekonomičnije, a ponajprije ekološko rješenje – kružni tok".

>> Otkriće na naftnom polju Privlaka u blizini Vinkovaca

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije