EUFORIJA OKO LITIJA

Hoće li se Srbija obogatiti na rudniku litija? Vučić ne treba biti previše optimističan jer – neće

Beograd: Unatoč zabrani održan prosvjed protiv iskopavanja bora i litija
Milan Maricic/ATAImages
18.06.2024.
u 16:30

U 21. stoljeću glavni pokretač razvoja je ljudski kapital, a ne prirodni resursi. Tako da ne treba biti previše optimističan oko tog rudnog potencijala i da će litij dovesti do velikih ekonomskih učinaka u Srbiji. Jer - neće. Na Kosovu imate veliko nalazište ugljena, pa od toga Kosovo baš nije imalo velike koristi, kaže za Večernji list ekonomski analitičar Damir Novotny

Ključne riječi

Komentara 12

LE
Levanto
16:59 18.06.2024.

Itekako će imati koristi oni koji slome narod i počne kopanje.

Avatar Vrsalj
Vrsalj
17:16 18.06.2024.

Naravno da hoće svi imati koristi samo neće Srbi kao i sa zlatom Kinezi im sve pokupe

Avatar votum
votum
17:59 18.06.2024.

Onaj tko kopa bere vrhnje. Onaj tko im je dao koncesiju dobije lovu na Kajmansko. Onaj tko poslužuje sve to, Srbi, budu "šta se bre bunite zaposleni ste" na minimalac. A stanovnici u bližoj i široj okolici, dobiju bolesti. Evala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije