Skup potpore

"Hoćemo li biti žrtve poglavlja 23. za ulazak Hrvatske u EU?"

Prosvjed01
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
1/3
23.01.2011.
u 15:35

Tražimo da se hrvatski vlastodršci ponašaju dostojanstveno, kao što smo se mi ponašali u Domovinskom ratu, a ne podanički. Ne znamo što se Hrvatskoj sprema, novi zapadni Balkan, čulo se na današnjem skupu u Rijeci

Stotinjak predstavnika udruga proizašlih iz Domovinskog rata okupilo se danas u Rijeci na skupu potpore progonjenim i zatočenim hrvatskim braniteljima. Na riječkom Mostu branitelja zapalili su svijeće i molili u čast poginulih branitelja, a potom krenuli prema središtu grada.

- Mi smo stvorili samostalnu Hrvatsku, a pogledajte što su od nje napravili. Nismo se za to borili. Ovo je uvertira pred donošenje presuda hrvatskim generalima. No mi ne pravimo razliku, podršku dajemo Merčepu, Glavašu, svima. Tražimo da se hrvatski vlastodršci ponašaju dostojanstveno, kao što smo se mi ponašali u Domovinskom ratu, a ne podanički. Ne znamo što se Hrvatskoj sprema, novi zapadni Balkan? Ne znamo što dogovaraju naš ministar pravosuđa sa srpskom ministricom pravosuđa. Eto, zato smo danas ovdje. Hoćemo li biti žrtve poglavlja 23. za ulazak Hrvatske u Europu - kazao je pred okupljenima Denis Malnar iz Udruge hrvatskih domobrana. Motiv današnjeg okupljanja, rekao je Malnar, posljednja su uhićenja zatvorenika srpskih koncentracijskih logora, čije postojanje Srbija negira te ponovio kako od Vlade RH i predsjednika države traže da se ponašaju kako su se ponašali branitelji u Domovinskom ratu.

- Jovanović je tako lijepo počeo pričati o korupciji, pa mu se to svidjelo, ali je izjavom o lažnim braniteljima prekoračio norme lijepog ponašanja - komentirao je na skupu potpore Ivan Skender, branitelj iz 1990. izjavu SDP-ovog saborskog zastupnika Željka Jovanovića “da je od pola milijuna hrvatskih branitelja najmanje njih 20 posto lažnih”. Na konferenciji za novinare održanoj krajem prošlog tjedna predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata pozvali su Jovanovića neka imenuje sto tisuća lažnih branitelja, ističući kako ih je takvom izjavom ponizio i povrijedio. Stoga su zatražili njegovu ispriku, jer kao visokopozicionirani političar ima i veću odgovornost za svaku izgovorenu riječ.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar GERO2
GERO2
21:11 23.01.2011.

Uvjek kad napisem isinu koja boli dobijem velak broj minusa stoga nastavite

OB
-obrisani-
20:55 23.01.2011.

Dečki imate podršku nas običnih Hrvata!!! Kad ste vi stali ispred nas 91., sada mi stojimo iza vas 11.!!!!

Avatar Point_of_view
Point_of_view
17:36 23.01.2011.

Vidi ovo: \"tražimo da se hrvatski vlastodršci ponašaju dostojanstveno, kao što smo se mi ponašali u Domovinskom ratu, a ne podanički\". Pa ljudi moji, da bi vama drzva ispalcivala mirovine, povlastice za uvoz automobila, davala vam dionice u vase fondove, davala vam krediti za start businessa, koje nevracate... zaduzila se do guse. Samo ove godine ce se drzava dodatno zaduziti za najmanje 15 milijardi kuna. Kako moze takva drzava biti dostojanstvena, kad non stop mora prosit novac po svijetu. Ma koliko glupi bili, ovo bi ste morali razumjeti. Prosjacka logika - koga je moliti nije ga srditi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije