ANALIZA IVANA BRODIĆA

Hoćemo li porezom na ugljik učiniti više štete nego koristi

Nel Pavletić/Pixsell
25.07.2024.
u 15:05

Nije li bolje, umjesto daljnjeg zadiranja u profite, olakšati zaradu i ohrabriti investicije u nove tehnologije u sektoru obnovljive energije i tranzicijskih goriva, poput plina i nuklearne energije?

Komentara 1

EJ
ejStef
15:27 25.07.2024.

Ma nema, već duge EU nije izmislila ništa osim birokracije i poreza. Pa koji biser to mora biti među birokratima da progura ideju da se svako sijanje ili gnojenje polja mora pratiti snimkama s GPS koordinatama. Poljoprivrednici ne samo da imaju obavezu kupovati skupo gnojivo od samo određenih proizvođača, već se sada moraju i snimati cijelo vrijeme... To je čisto izživljavanje nad ljudima koji nešto rade, baš kao i ti CO2 porezi, rodni porezi koji dolaze i slične gluposti. Jednostavno se ništa, ali apsolutno ništa u EU ne isplati raditi, najbolje u birokraciju producirati papire i izmišljati formulare za toplu vodu ili se valjati po cesti i boriti se za neka, sad već i izmišljena, prava ili neku bolesnu pravdu... Potjerali proizvodnju, potjerali inovacije, investicije, sada tim birokratima ne preostaje ništa drugo nego uzeti i zadnji cent radnim ljudima koji su još ostali, brojati izdisaje, propisati disalometar i naplatiti što uopće žive i borave na teritoriji EU-a...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije