Nema novca

Holding nema novca ni za pola starih investicija

Bandić i Čović na Sljemenu
Anto Magzan/Pixsel
13.03.2010.
u 14:18

Skupština je imala tri verzije plana investicija, a prihvatila je onu u kojoj nema nijednog novog ulaganja, osim jeftinih projekata u koje će podružnice uložiti svoju zaradu.

Od tri verzije plana investicija jedanaesteročlana Skupština Zagrebačkog holdinga jučer je prihvatila onaj s najnižom svotom – na investicije planiraju potrošiti 1,230 milijardi kuna. No, novih je investicija samo 320 milijuna kuna, a ostatak su otprije ugovorene obveze, poput plaćanja izvođača gradnje stanova u Sopnici Jelkovcu, plaćanja tramvaja, škola, vrtića... Nove investicije pokreću samo podružnice koje su ih sposobne financirati, a spomenuti ulog u investicije dijeli se među trinaest podružnica. Početni plan investicija koji je Skupština planirala donijeti početkom mjeseca, ali se od sjednice odustalo jer se Nadzorni odbor nije sastao, bio je planiran na 1,42 milijarde kuna. Iz njega su izbačene investicije od 103 milijuna kuna koje je tražio Ivo Čović, šef uprave Holdinga, i 140 milijuna kuna za vrtić i školu u Vrbanima te montažno kazalište koje je Čović bio uvrstio u plan (gradonačelnik Bandić tražio je 395 milijuna kuna). Treći plan predviđao je investicije od 1,544 milijuna kuna. No, Holding nema novca ni za ovaj, na minimum sveden plan.

 

– Imamo osigurano 625 milijuna kuna, a 605 milijuna morat ćemo nabaviti na financijskom tržištu. Ja bih volio da se gradi vrtić u Vrbanima, ali moramo platiti tramvaje. Gradonačelnik Bandić i ja nismo razgovarali o planu – kazao je Čović i time potvrdio da on kao šef uprave ne razgovara s gradonačelnikom koji sebe još uvijek smatra jedinim članom Skupštine Holdinga. Proširena Skupština mora zamijeniti člana uprave ili Nadzornog odbora kako bi na Trgovačkom sudu mogla provjeriti svoju zakonitost. Izglasani plan nije “prošao” ni NO jer ga njegov predsjednik Ivan Šikić, vjeran Bandiću, nije sazvao. Čović napominje da neće biti problem napraviti rebalans i u plan uvrstiti nove projekte ako se pojavi novac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije