POČELO SUĐENJE

Horor u Južnoj Africi: Farmeri ubili dvije žene, tijela bacili svinjama

Zbog svinjske kuge uzgajivači svinja primorani na svinjokolju već početkom jeseni, arhivske snimke
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/2
12.09.2024.
u 11:00

Slučaj je izazvao veliku reakciju javnosti; nekoliko političkih stranaka prosvjeduje ispred suda i poziva da se osumnjičenicima onemogući jamčevina te da im se dosudi najstroža kazna

Tri muškarca dovedena su pred sud u Južnoafričkoj Republici pod sumnjom da su ubili dvije žene i njihova tijela bacili svinjama na farmi na kojoj rade. Vlasnik farme Zachariah Johannes Olivier (60), nadzornik Adrian Rudolph de Wet (19) i zaposlenik William Musora (45) osumnjičeni su za dvostruko ubojstvo s predumišljajem, pokušaj ubojstva i posjedovanje ilegalnog oružja. Osim toga, Musora je državljanin Zimbabvea te ga se sumnjiči da boravi u JAR-u ilegalno.

Žrtve Locadia Ndlovu (34) i Maria Makgatho (47) navodno su ometale posjed na sjeveru provincije Limpopo u kolovozu kada su ih muškarci usmrtili hicima iz vatrenog oružja. S njima je bio Locadijin suprug Mabutho koji je također upucan, no uspio je dopuzati do obližnje ceste i potražiti pomoć. Odvezen je u policijsku postaju gdje je pozvana i hitna pomoć, prenosi Sky News.

Mabutho je kazao policiji što se dogodilo prije no što su službenici posjetili farmu, no pri prvom dolasku nisu pronašli žene. Njihova su tijela otkrivena u svinjcu nekoliko dana kasnije. Iako su ih životinje rastrgale, policija je utvrdila da obje imaju "brojne" rane od vatrenog oružja. Trojac je navodno ilegalno ušao na prostor farme kako bi pokušali prikupiti mliječne proizvode kojima je istekao rok trajanja, a koji su tamo izbačeni s kamiona. 

Država je odlučila da će trojica muškaraca ostati u istražnom zatvoru do kraja suđenja. Slučaj je izazvao veliku reakciju javnosti; nekoliko političkih stranaka prosvjeduje ispred suda i poziva da se osumnjičenicima onemogući jamčevina te da im se dosudi najstroža kazna. Južnoafrička komisija za ljudska prava pozvala je građane da ne traže osvetu.

GALERIJA U zagrebačkom Sopotu pronađena dva tijela

Zbog svinjske kuge uzgajivači svinja primorani na svinjokolju već početkom jeseni, arhivske snimke
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije