IZUDARAO LJUBAVNIKA

Prije 14 godina ubio suprugu pred djecom, danas osuđen zbog zločina s batom za meso, ali pušten na slobodu

Velika Gorica: Nastavljeno suđenje Damiru Kosmaču za pokušaj ubojstva
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
10.09.2024.
u 16:43

S obzirom na to da mu je izrečena kazna manja od pet godina, iako mu je prijetila kazna do osam godina zatvora, privremeno je pušten na slobodu. S obzirom na to da mu je izrečena kazna manja od pet godina, iako mu je prijetila kazna do osam godina zatvora, privremeno je pušten na slobodu.

Damir Kosmač (60), koji je 2009. godine šokirao Hrvatsku brutalnim ubojstvom svoje supruge pred djecom, ponovno je osuđen, ovaj put zbog nasilnog napada na svog ljubavnog partnera. Kako smo već izvijestili u veljači, Kosmač je 15. svibnja 2023. u stanu u Zagrebu napao svog intimnog poznanika (49) nakon što mu je ovaj rekao da se više ne želi družiti.

Napad se dogodio u ranim jutarnjim satima, a Kosmač je svog partnera batom za meso udario šest puta po glavi. Kada se bat raspao, Kosmač je nastavio gušiti žrtvu rukama. Srećom, muškarac je zadobio samo lakše tjelesne ozljede, a svoj život je spasio izjavivši Kosmaču da ga voli, što je agresora navelo da prestane,  piše Jutarnji list. 

Velikogoričko tužiteljstvo prvobitno je Kosmača optužilo za pokušaj ubojstva, no nakon vještačenja i ispitivanja žrtve, sud je odlučio prekvalificirati kazneno djelo u pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda. Kosmač je na sudu priznao da je došlo do sukoba, no negirao je da je imao namjeru ubiti svog partnera. Suđenje je održano iza zatvorenih vrata.

VEZANI ČLANCI: 

Danas je Kosmač nepravomoćno osuđen na tri i pol godine zatvora, no odmah nakon izricanja presude pušten je na slobodu jer mu je izrečena kazna manja od pet godina, što prema zakonu omogućuje njegovu slobodu do pravomoćnosti presude. Također, zbog loše financijske situacije, sud ga je oslobodio plaćanja sudskih troškova. Prije izricanja ove presude, Kosmač je više od godinu dana proveo u istražnom zatvoru.

Podsjetimo, Kosmač je 2010. godine osuđen na 13 godina zatvora zbog brutalnog ubojstva svoje supruge, koju je nakon svađe udario njezinom glavom o pod nekoliko puta, a kasnije bacio tijelo u rijeku Savu kako bi prikrio zločin. U vrijeme ubojstva u kući je bilo dvoje maloljetne djece.Taj slučaj ostavio je dubok trag u javnosti, a Kosmač je sada ponovno osuđen za nasilje, no ovaj put za napad na svog ljubavnog partnera.

>>> FOTO Devastirana tvornica postaje kompleks kakav Hrvatska nije vidjela: Ovdje niču stambeni blokovi, bazen, učenički dom...

Velika Gorica: Nastavljeno suđenje Damiru Kosmaču za pokušaj ubojstva
1/40
Ključne riječi

Komentara 4

Avatar ljutapizza
ljutapizza
16:59 10.09.2024.

Zaposliti u Možemo. Original transeksualac, fluidni.

SB
Stroga Babaroga
16:48 10.09.2024.

Zašto ovaj bolesnik nije trajno zatvoren? Čeka se da opet nekoga ubije?!

Avatar Glasrazuma1
Glasrazuma1
17:00 10.09.2024.

Da li sudija koji ga je pustio ima bilo šta ljudsko u sebi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije