Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Savjetnik

Hrebak: 'Što Grbin ima od raspuštanja Sabora? Pa za njega ni vlastita obitelj vjerojatno ne bi glasovala'

Zagreb: HSLS o aktualnim temama
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
15.12.2023.
u 13:06

Hrebak kaže kako bi se u cijelu priču trebala uključiti i SOA jer se narušava stabilnost hrvatskog političkog sustava

HNS je danas, četvrti dan od izbijanja Afere savjetnik odlučio iznijeti svoj stav. To nije prekasno već pametno jer je danas afera postala puno jasnija. Mislim da je ovo izvan okvira dnevno-političkih prepucavanja. I jasno je vidljivo kako je cijela ova afera izazvana zato da se jedna politička hrvatska stranka iskoristi za određene ciljeve jakih igrača na energetskom polju, određenih energetskih lobija. Vidimo da postoji i sukob između partnera koji su do prije nekoliko godina bili poslovni partneri, a danas su ljutiti neprijatelji. I sustav države iskorišten je da bi se postigli određeni ciljevi. No već jučer smo vidjeli da se sve penje i na razinu međunarodnih energetskih lobija i stoga smatramo kako je vrijeme da se u cijelu ovu priču uključi i državna Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) zato što je ovo sad već pitanje narušavanja stabilnosti hrvatskog političkog sustava. Definitivno je vidljivo da se htjelo utjecati i na stabilnost vladajuće većine, a naravno i Vlade. I sve to da bi određene energetske strukture i lobiji postigli određene regionalne i međunarodne energetske ciljeve. I zato se u sve treba uključiti SOA-a jer je ovo narušavanje političke stabilnosti Hrvatske – poručio je danas na konferenciji u Saboru čelnik HSLS-a Dario Hrebak

– Jeste li to da se ovdje radi o sukobu dvaju klanova rekli i koalicijskom partneru, premijeru Andreju Plenkoviću, jer politički gledano za HDZ je ova afera zaključena smjenom ministra koji je proglašen krivim zajedno sa svojim savjetnikom Juricom Lovrinčevićem, Mostom i medijima – pitali su novinari.

– Mi se slažemo s onim što tvrde naši koalicijski partneri. Zašto? Ministar je morao otići zbog odgovornosti. Znamo koje. Savjetnik je morao otići jer tu imamo neoboriv tonski zapis i ne trebamo posebno obrazlagati zašto je savjetnik morao otići. A onda još imamo i taj dio elementa Mosta koji je ili namjerno ili nenamjerno, sa znanjem ili neznanjem korišten ili aktivno sudjelovao u destabilizaciji te je poslužio ili služio da bi se destabilizirao kompletan politički sustav. Ne govorim samo o Vladi, ne govorim samo o vladajućoj većini već o kompletnom sustavu državne vlasti. Dakle, za nas je problem puno veći. I sad se pitam što će se još događati u idućim danima jer je očito će sve to još uzeti maha – kazao je Hrebak, na što su novinari opet inzistirali na odgovoru je li Plenkoviću rekao da se tu radi o jako velikom ratu klanova koji ugrožava cijelu državu. 

VEZANI ČLANCI:

– Ja mislim da je on pametan čovjek koji neke stvari vidi već i sam. On je već prvi dan reagirao i napravio što je trebao napraviti. Već sad se vidi da je to puno veća afera. I zato mislim da to više nije njegova zadaća, nego zadaća onih koji skrbe o nacionalnoj sigurnosti Hrvatske – odgovorio je Hrebak potom dodavši kako ne zna tko će biti novi ministar gospodarstva. A SDP-ov zahtjev za raspuštanjem Sabora komentirao je riječima kako ozbiljne stranke to ne čine četiri-pet mjeseci prije parlamentarnih izbora. 

– Meni Peđa Grbin ne ulijeva povjerenje da on to doista i misli. Što bi on dobio s tim da se sad raspusti Sabor i da se ide na izbore? Pa za njega ni članovi vlastite obitelji vjerojatno ne bi glasali. 

VIDEO Drama u japanskom zabavnom parku: Ostali zarobljeni u rollercoasteru naglavačke

Ključne riječi

Komentara 16

Avatar ćaćasenevraća
ćaćasenevraća
13:39 15.12.2023.

Haha kad je dobio mig da će ga HDZ staviti na listu u njegovoj izbornoj jedinici sad se posuo pepelom za jučerašnju glupost. Naravno da je u pitanju bilo ne samo pokušaja destabilizacije vlasti nego i kompletnog energetskog sustava zemlje od strane Mađara ( vjerovatno uz asistenciju Rusa ) a uz pomoć domaćih izdajnika i MOST-a. A tko je drugi reagirao nego SOA sa Grmojinom prepiskom. I tko zna čega tu još ima. Ali doći će i to na red. Sve u svoje vrijeme. Grmoja pokušava terapijom "držite lopova" sve amortizirati jer zna da mu se bliži politički kraj. A i "topla pidžama" bi mu uskoro mogla dobro doći !

Avatar The new statesman
The new statesman
17:46 15.12.2023.

Meni Peđa Grbin ne ulijeva povjerenje da on to doista i misli. Što bi on dobio s tim da se sad raspusti Sabor i da se ide na izbore? Pa za njega ni članovi vlastite obitelji vjerojatno ne bi glasali. ..dobio bi restart i uspostavu stabilnosti hrvatskog politickog sustava ..ma sto da to znaci.A ovo .o.Grbinu veli cocjek koji ne bi usao u Sabor da nije na listi HDZa .I sebr jaziva HSLSovcem..Gotovac se okrece ...

BA
bacenheider
16:32 15.12.2023.

Tko je izjavio da dobro stojimu u arbitrazi sa Madarima,a Plenkoviceva Vlada morala iskesirat 300 i nesto miljuna eura Madarima,a nitko ne postavlja doticnom pitanje koliko je mozda on dobio od toga.Ako Vujnovac preuzme Forte nova grupu,a njima ne valja,a sto bi rekli da je Forte novu preuzeo stranac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije