Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENI SU BILI ODUŠEVLJENI

Hrvat iz Nizozemske uručio 20 portreta hrvatskim reprezentativcima i treneru Zlatku Daliću

Čedo Paić i Luka Modrić
Foto: Fenix (SIM)
1/2
05.06.2024.
u 13:10

Čedo Paić nije samo humanitarac već i dugogodišnji sportaš. Svoj sportski put počeo je u Veslačkom klubu Krka u Šibeniku. Osim veslanjem se kroz godine bavio atletikom i triatlonom, sudjelovao u nizu natjecanja.

Poznati hrvatski humanitarac iz Nizozemske Čedo Paić, koji je 2022. godine ponio titulu „Osobe godine“ u 16. po redu Večernjem izboru najpopularnijih hrvatskih iseljenika za nagradu Večernjakova domovnica, uručio je u utorak 20 portreta hrvatskih reprezentativaca i trenera Zlatka Dalića .

Kako javlja Fenix-magazin, Paić, čija je nesebična pomoć i podrška postala sinonim za promicanje humanosti, tako je još jednom potvrdio svoju predanost humanitarnom radu. U sklopu svojih brojnih aktivnosti, on je sa svojom suprugom Slavicom u Rijeci poslije treninga, uručio portrete “Vatrenima”.

Portreti predstavljaju, ne samo umjetnička djela, već nose duboku poruku zahvalnosti i podrške prema tim nevjerojatnim sportašima koji su svojom igrom osvojili srca mnogih diljem svijeta. Kroz gestu učenja portreta, Paić nije samo odao počast nogometnim legendama, već je i stavio naglasak na važnost sportskog duha, zajedništva i inspiracije koje oni donose.

VEZANI TEKSTOVI:

Svi igrači koji su dobili portret bili su iskreno oduševljeni i očarani Čedinom čarolijom slikanja. Stoga, dok se portreti hrvatskih nogometaša dižu visoko, neka nas njegova predanost i humanost podsjećaju da je svaka gesta ljubaznosti, svaki trenutak podrške, korak bliže stvaranju svijeta u kojem se svi osjećamo kao pobjednici.

Vrijedne donacije Paić je najprije počeo slati šibenskim sportskim klubovima, a potom se slanjem proširio na ostale sportske klubove u Hrvatskoj i BiH. Prije Večernjakove domovnice, za svoj dugogodišnji humanitarni rad dobio je i Nagradu Grada ŠibenikaNo, taj svestrani Šibenčanin s nizozemskom adresom Čedo Paić nije samo humanitarac već i dugogodišnji sportaš. Svoj sportski put počeo je u Veslačkom klubu Krka u Šibeniku. Osim veslanjem se kroz godine bavio atletikom i triatlonom, sudjelovao u nizu natjecanja. Čak 18 puta je istrčao maraton u New Yorku. Bio je atletski trener više nizozemskih atletičara i atletičarki.

 

GALERIJA Andrej Plenk-kwon-do u Banskim dvorima: Premijer pozirao sa sportašima, odjenuo kimono i stavio crni pojas

Čedo Paić i Luka Modrić
1/28

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije