Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobio uvjetnu kaznu

Hrvat u Njemačkoj zlostavljao kolegicu: Napade pomno planirao, na sudu priznao krivnju

Ilustracija
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL/Ilustracija
23.01.2023.
u 15:05

Muškarac treba ženi isplatiti 3.000 eura za nadoknadu štete, a najavio je kako se nakon suđenja želi vratiti u svoju rodnu domovinu Hrvatsku

Muškarac iz Hrvatske, domar I. R. (61), zlostavljao je kolegicu u staračkom domu u Münchenu godinu dana. Priznao je krivnju te je osuđen uvjetnom kaznom zatvora u trajanju od dvije godine. Muškarac je napadao čistačicu koja je šutjela u strahu od gubitka posla. Naime, domar je u staračkom domu radio dugi niz godina te je tamo bio vrlo cijenjen i na dobrom glasu. Nakon što je godinu dana trpjela njegove seksualne napade, žena se obratila upravi doma i policiji, a 61-godišnjak je u konačnici priznao oko 200 djela.

S obzirom na to da priznao zločine, porota je odlučila kako neće odrediti zatvorsku kaznu. Muškarac treba ženi isplatiti 3.000 eura za nadoknadu štete, a najavio je kako se nakon suđenja želi vratiti u svoju rodnu domovinu Hrvatsku, prenosi Fenix magazin.  

Kako je čistačica ispričala policiji, sve je počelo prilično bezazleno. Kada je u ljeto 2021. godine krenula raditi u staračkom domu, 61-godišnjak joj se počeo obraćati, a s vremenom i dodirivati. 

Obično ju je napadao između 9 i 9.30 sati kada je na odjelu bila primopredaja smjene, a kolege su imali posla. Odabrao je sobe koje su bile na četvrtom katu gdje se nisu čuli krici. U sobama su uglavnom bile smještene osobe s demencijom. Ženu bi gurnuo u kupaonicu, zatvorio vrata i postao nasilan.

Njegovi su napadi s vremenom postajali sve grublji, a istražitelji navode kako je žena imala osjećaj da se nalazi u bezizlaznoj situaciji. Tome je pridonijela i činjenica što je u domu radila i tadašnja partnerica 61-godišnjaka

- Nisam nasilna osoba - rekao je muškarac prije nego što se, na savjet odvjetnika, ispričao žrtvi. Nakon što je dobio uvjetnu kaznu, odbačena je i još jedna optužnica koja ga je teretila za seksualne radnje nad ženom u liftu.

 

 

 

 

Komentara 7

LI
liliZG
15:18 23.01.2023.

ma prekrasno,... dobro nam došao,.... živjet će od njemačke penzije, a sve njegove susjede trebat će dobro paziti da udaljenost do dotičnog bude barem 2metra. katastrofa! nadam se da će naša policija zapisati to djelu u svom dosijeu jer ipak sada smo bez granica, a podaci se dijele među službama slobodno i veselo, ...zar ne??

Avatar IliHrvatskaIliNišta
IliHrvatskaIliNišta
16:21 23.01.2023.

Nije nasilan, samo ima "vedrog i razigranog veseljka" 🤨

LL
lijepa_li si
16:05 23.01.2023.

tamo je radio dugi niz godina, bio je cjenjen i hvaljen..i onda u sobi gdje se ne vidi i ne čuje zlostavljao kolegicu! majke mi...!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije